Didi van Haren is gek op koken en de Spaanse keuken. Daarom heeft Spanje.blog.nl haar gevraagd of ze haar recepten met onze lezers wil delen. Vandaag staat er fideuà op het menu. Meer lezen? Volg Didi’s kookblog Bijzonder Spaans.
Fideuá is een Catalaanse visstoofpot maar dan niet met rijst maar met pasta. Een soort van korte spaghetti die net zoals rijst eerst even wordt aangebakken alvorens hij in bouillon gaar wordt gekookt. Ontzettend lekker en veel minder bekend. Niet zo moeilijk te maken en weer eens wat anders dan een paella.
Ingrediënten
200 gram fideos of dikke spaghetti in stukjes gebroken
300 gram zeeduivel, in blokjes gesneden
200 gram langoustines of gamba’s (heel of zonder kop)
200 gram rijpe tomaten (of anders uit blik) in blokjes gesneden
1 ui, fijngesneden
2 knoflooktenen, fijngesneden
500ml-600ml visbouillon
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel pikante gerookte paprika
paar takjes peterselie, fijngesneden
10 draadjes saffraan
versgemalen witte peper →