Drinks International roept Torres uit tot beste wijnhuis

Voor het vierde jaar op rij heeft Drinks International, het gerenommeerde Britse drankenmagazine, de global top 50 van meest gewaardeerde wijnmerken samengesteld. In de drie eerdere edities van het magazine stond het Catalaanse wijnhuis Torres op de tweede plek. In 2014 voeren ze de lijst aan.

De vakjury, bestaande uit ‘masters of wine’, sommeliers, wijnboeren, wijnjournalisten, retailers en analytici, kent Torres deze eerste positie toe door de constant hoge kwaliteit, duurzame innovaties, het creëren van relevante wijnen voor een breed publiek en het typische eigen karakter.

Sinds de familie in 1870 de eerste wijnranken plantte in Penedès is de naam Torres verbonden met wijn. Al drie eeuwen staan Torres wijnen bekend om de kwalitatief hoogwaardige wijnen die het wijnhuis op in- novatieve wijze en met respect voor het milieu produceert. President Miguel A.Torres en Vice-Presidenten Juan M. Torres en Marimar Torres, wier verantwoordelijkheid ook de distilleerderij in Californië behelst, vertegenwoordigen de inmiddels vierde generatie van de familie Torres. Naast Mireia Torres Maczassek en Bodegas Torres Managing Director Miguel Torres Maczassek zijn Arnau Torres Roselló en Cristina Torres rep- resentanten van de vijfde generatie. Met dezelfde passie als voor wijnen zet de Miguel Torres Foundation, onder voorzitterschap van Mevrouw Waltraud Maczassek, echtgenote van Miguel A. Torres, zich in voor het behoud van het milieu en de bescherming van kinderen door scholen en weeshuizen te bouwen.

Bodegas Torres produceren meer dan 50 verschillende merken en zijn wereldwijd actief in meer dan 150 landen. In Spanje heeft Bodegas Torres wijngaarden in Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Jumilla en Costers del Segre en distilleerderijen in Penedès, Priorat, Ribera del Duero en Rioja. Op internationaal niveau heeft Bodegas Torres distilleerderijen in Chili en Californië. Bodegas Torres heeft 1,254 werknemers en realiseerde in 2011 een omzet van 215 miljoen euro.

Lees ook:Wijnhuis Torres ontvangt award voor innovatief wijntoerisme
Lees ook:Wijnmaker Torres kleurt groen
Lees ook:Een stukje Toscane in Catalonië
Lees ook:Chelsea biedt 42 miljoen voor Fernando Torres
Lees ook:Nieuwste España & más nu in de winkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.