Categorie: "General"

Ryanair vanaf dit najaar naar Madrid

Lowcost vliegmaatschappij Ryanair biedt vanaf dit najaar directe vluchten aan tussen vliegveld Eindhoven en de luchthaven van Madrid. De vluchten zullen per traject gemiddeld 48 euro kosten. Net als bij andere Ryanair-vluchten geldt: hoe eerder je boekt hoe lager de prijs. De nieuwe route zal ingaan in november dit jaar. Op dit moment vliegt Ryanair vanaf Eindhoven al op diverse andere Spaanse bestemmingen waaronder Girona, Reus, de Balearen en Alicante.

Nieuwe regels uitgifte reisdocumenten Spanje

De uitgifte van Nederlandse reisdocumenten gaat wereldwijd veranderen, ook in Spanje. Vanaf 1 september 2014 vervalt het innemen van aanvragen en uitreiken van reisdocumenten bij de Honoraire Consuls in La Nucía, Torremolinos, Palma de Mallorca en Santa Cruz de Tenerife. Dit geldt ook voor visa ten behoeve van visumplichtige buitenlanders. Vanaf 1 september kan dat in Spanje hiervoor uitsluitend worden geregeld bij de Nederlandse ambassade in Madrid.

Mail en win de Reisgids voor de stad Malaga

Deze maand verscheen de Reisgids voor de stad Malaga en Spanje.blog.nl mag drie exemplaren verloten onder onze lezers. Wil jij kans maken op een van deze reisgidsen? Geef dan antwoord op de vraag: hoe heet de de oudste taveerne van de stad waar men de beroemde Malaga-wijnen schenkt? Tip: je kunt het antwoord terugvinden op www.reisgidsmalaga.nl.

Mail naar prijsvraag@jacobsenvis.com en vermeld ‘winactie reisgids Malaga’ als onderwerp. Let op deze actie geldt tot en met vrijdag 28 maart 2014.

Recordaantal toeristen in hotels in Barcelona

Het toerisme in Barcelona vestigde in 2013 een nieuw record: de stad registreerde in totaal 7,5 miljoen bezoekers die in hotels verbleven, om precies te zijn 7.571.766, 1,77 procent meer dan in 2012, een toename van 11.000 toeristen per maand. Het aantal hotelovernachtingen nam toe met 3,4 procent tot bijna 16,5 miljoen, eveneens een record. De meeste toeristen waren afkomstig uit Frankrijk, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Daarna komen de Duitsers en de Italianen in de verte gevolgd door de Russen, wat overigens wel de snelst groeiende groep toeristen is.

Vueling vliegt naar Santiago de Compostella

Vueling voegt een nieuwe bestemming toe aan haar rechtstreekse aanbod vanaf Amsterdam, Schiphol. De Spaanse vliegtuigmaatschappij vliegt vanaf 21 juni drie keer per week van Schiphol naar Santiago de Compostella. De ticketprijzen gaan vanaf € 66,75 euro, voor een enkele vlucht.

Murcia krijgt Star Trek-park

Star Trek-fans kunnen in Spanje binnenkort een bezoek brengen aan het Star Trek-themapark dat wordt aangelegd binnen het Paramount Park in de provincie Murcia. Het park zal beschikken over een Starfleet Recruitment Center, een 3D simulator en een Warp Speed roller coaster. Ook zullen er diverse kantoorgebouwen, hotels, shoppingcentra, een casino, een conferentiecentrum, tuinen, uitgaansgelegenheden, restaurants en een auditorium te vinden zijn.

Paco Peña in Carré in Amsterdam

Gitarist Paco Peña is de koning van de flamenco. Van wereldniveau, ongenaakbaar en op eenzame hoogte. Dat bewijst hij opnieuw met Quimeras, een wervelende show van 16 man sterk waarin het hart van de Spaanse flamenco nóg hartstochtelijker klinkt dan normaal het geval is. Op 18 februari staat Paco Peña met deze show in Carré in Amsterdam.

In Quimeras brengt de virtuoze gitarist flamenco samen met ritmes uit Afrika. De show brengt de migratie van Afrikanen naar Europa voor het voetlicht, die hun droom najagen en hopen op een nieuw bestaan aan de andere kant van de oceaan. Paco Peña’s eigen ongeëvenaarde gezelschap en prachtige, acrobatische dansers uit Afrika dansen en spelen samen de sterren van de hemel. Een boeiende culturele uitwisseling met een zinderende show als gevolg.

Vicky Cristina Barcelona op Net5

Vanavond is op televisiezender Net5 de film Vicky Cristina Barcelona van Woody Allen te zien over twee Amerikaanse vrouwen die de zomer doorbrengen in Barcelona en een Spaanse schilder en diens mooie, maar knettergekke ex-vrouw ontmoeten. Penelope Cruz kreeg een Oscar voor haal rol in deze film en ook Javier Bardem en Scarlett Johansson spelen mee. De film begint om 20.30 uur.

Vernieuwde 100%-gidsen inclusief app voor Spaanse steden

Vanaf februari 2014 zijn voortaan alle 100% stedengidsen van Mo’media voorzien van een navigatie-app.* In september vorig jaar verschenen de eerste 16 titels inclusief app, en de komende weken komen daar ook Barcelona, Valencia en Madrid bij! Dat betekent dat je tijdens je Spaanse stedentrip ook gebruik kunt maken van deze handige app (eveneens offline te gebruiken). Met de 100% navigatie-app kun je in een vreemde stad, via de gps-functie van je smartphone, zien waar je je bevindt en welke adressen uit de 100% stedengids in de buurt liggen. Je positie is op de digitale kaart aangegeven met een stipje dat realtime met je mee wandelt naar het adres van je keuze.

Meer geld voor stadsfeesten Valencia en Alicante

De Spaanse ministerraad heeft afgelopen vrijdag goedgekeurd dat de IVA (btw) die wordt geheven op de culturele feesten de Hogueras in Alicante en de Fallas in Valencia wordt verlaagd tot 10 procent. Dit is goed nieuws voor alle betrokkenen, want het betekent er groter kan worden uitgepakt tijdens de stadsfeesten. De Fallas in Valencia vinden plaats in maart en Alicante staat in de maand juni in het teken van de Hogueras.