Lekkernij met Pasen: de Mona de Pascua

Semana Santa wordt in Spanje groots gevierd en een van de belangrijkste ingrediënten voor veel Spaanse kinderen, met name in de regio’s Catalonië, Valencia, Castilië-La Mancha en Murcia, is de zogenoemde Mona de Pascua, een speciale taart versierd met chocolade en andere lekkernijen die peetouders traditioneel kado doen aan kun petekinderen op Paaszondag. Doorgaans zijn deze Mona’s hele bouwwerken gemaakt van zoetigheden, variërend van enorme paaseieren tot dieren, voertuigen of huisjes. Alle banketbakkers presenteren hun mooiste creaties in hun etalages.

Lees ook:Lekkernij met Pasen: de Mona de Pascua
Lees ook:Winteruitverkoop in Spanje
Lees ook:Deze maand: vuurwerkfeesten in Valencia
Lees ook:Valencia verlangt naar Fallas
Lees ook:Deze week: Fallas in Valencia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.