Categorie: "Onder de Spaanse zon"

Kindvriendelijke campings in Spanje

dsc01816_20130923105820577

Kamperen in Spanje

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat er volop vakanties geboekt gaan worden, ook door jou! Wat wordt het dit jaar? Een zonnige vakantie in Spanje? Het is een ideaal land om te kunnen verblijven op de camping. Bijvoorbeeld langs de kust. Maar ook in het binnenland zijn er voldoende campings te vinden waar jij je kunt vermaken. Hier volgt een overzicht van een aantal kindvriendelijke campings in Spanje. Deze kunnen je helpen de perfecte vakantie te boeken!

‘Kansen in de crisis, business in Barcelona’

Vorige week werd in Barcelona het boekje ‘Kansen in de crisis, business in Barcelona’ uitgereikt, een bundeling van de portretten uit de gelijknamige campagne die in 2013 werd opgezet door het NBSO Barcelona, het Netherlands Business Support Office. 42 Nederlandse pioneers in international business geven hun visie op de marktkansen en investeringsmogelijkheden in Catalonië en de rest van Spanje. In veel gevallen ontlenen zij hun commerciële bestaansrecht aan de crisis. In andere gevallen wisten ze de verandering in de markt om te zetten in een nieuwe kans.

Met deze publicatie wil het NBSO Barcelona aantonen dat er op zakelijk vlak legio kansen zijn in Barcelona, Catalonië of Spanje of eigenlijk ieder land met veranderende omstandigheden in een marktsituatie. Kansen in de crisis, business in Barcelona is een boek dat inspireert, instigeert en informeert over de optie van het zelfstandig ondernemen om werkgelegenheid te creëren en om het hoofd te bieden aan constant veranderende marktomstandigheden.

Het boekje is sinds deze week online te bestellen.

HEMA geopend in hartje Madrid

Gisteren opende in de drukke winkelstraat C/Fuencarral (nummer 140) de allereerste vestiging van de HEMA in Spanje. De winkel is ingericht volgens het concept dat ook in Duitsland en Frankrijk werd uitgerold: niet zoals we dat uit Nederland gewend zijn, maar volgens het Ikea-principe met de verschillende vertrekken in een huis waarin de producten zijn uitgestald. Kleding kun je er niet krijgen en ook ontbreekt een verse foodafdeling. Er wordt een selectie verkocht van de producten uit het Nederlandse assortiment. Al naar gelang de vraag van de klanten wordt dit mogelijk aangepast. Het volgende filiaal opent waarschijnlijk in Barcelona en ook in andere Spaanse steden zal de HEMA zich de komende jaren vestigen.

PortAventura krijgt Ferrari Land

Catalonië krijgt het eerste Ferrari-themapark van Europa. Het attractiepark wordt aangelegd binnen het bekende PortAventura in Salou en zal naar verwachting in 2016 opengaan. Er wordt zo’n 100 miljoen euro in de aanleg van het park met bijbehorende themahotel gestoken. ‘Ferrari Land’, zoals het park zal heten, moet 75.000 vierkante meter groot worden en over spectaculaire nieuwe attracties beschikken. Het zal onder meer de hoogste verticale accelerator van Europa krijgen. Het hotel zal vijf sterren tellen en over 250 kamer beschikken.

Deze week: Fallas in Valencia

Valencia maakt zich op voor de Fallas. Vanaf komend weekend tot en met de dag van de Valenciaanse beschermheilige Sint-Jozef op 19 maart, staat de stad weer in vuur en vlam tijdens de spectaculaire vuurwerkfeesten.

Eigenlijk zijn de Fallas al op 1 maart officieel begonnen, maar de eerste twee weken dienen vooral ter voorbereiding van het spetterende einde van de jaarlijkse feesten. Afgelopen weekend barstte het echt feest los. Een jaar lang is aan de Fallas gewerkt, tienduizenden toeristen hebben een stedentrip gepland om het feest van dichtbij mee te maken en nu wacht de hele stad op de traditionele opbouw van de bouwwerken van papier-maché. Deze Fallas zijn doorgaans enorme poppen, die de makers honderdduizenden euro´s kosten en die op de laatste dag van het festijn worden verbrand onder begeleiding van oorverdovend vuurwerk.

Compleet dorp te koop in Noord-Spanje

Spookdorpen worden ze genoemd: gehuchten waar alle inwoners zijn weggetrokken of overleden en die er tegenwoordig doods en verlaten bij liggen. En in Spanje zijn er nogal wat. A Barca in de regio Galicië is zo’n gehucht. Het telt 12 huizen, die de afgelopen jaren niet zijn onderhouden en dus nodig aan een beurt toe zijn. De burgemeester van Cortegada, waar A Barca toe behoort, vindt het zonde en denkt dat het gehucht zich zou kunnen ontpoppen tot toeristisch pareltje. Dus besloot hij het aan te bieden aan de investeerder die er heil in ziet en het dorpje nieuw leven zou willen inblazen. Tot op heden hebben zich diverse geïnteresseerden gemeld, maar heeft hij nog geen concreet plan en aanbod ontvangen. Klik hiervoor meer informatie over A Barca.

Bron: The Guardian.

Boek: Toekomst en Tapas

Robert en Ariane zijn net dertig als zij hun internetbedrijf kunnen verkopen. De vraag rijst: Stoppen we dit geld nu in een mooi huis ergens in de Randstad en blijft verder alles bij hetzelfde? Kantoorbanen, deadlines, files, donkere winters en ‘s zomers juist altijd ‘goed-weer-stress’… Tegen alle verwachtingen in emigreren ze naar het Zuid-Spaanse Andalusië en ze settelen zich in Nerja ten oosten van Málaga. In dit pittoreske badplaatsje vinden ze vlak bij zee een veelbelovend pand dat ze ombouwen tot hun restaurant Bagels & Salads. Zoals de meeste guiris (‘buitenlanders’) heeft het stel echter zijn strubbelingen met de taal, bureaucratie, een natuurramp, personeel en met het opbouwen van een nieuw sociaal leven. Daarnaast bevindt de Spaanse economie zich in zwaar weer. Toch vinden ze met vallen en opstaan hun weg en raken ze steeds meer geïntegreerd in het Spaanse leven.

Voor emigranten onder de Spaanse zon zal Toekomst & Tapas een herkenbaar boek zijn en voor degenen die het avontuur nog moeten aangaan geeft het een beeld van wat je zoal nog te wachten staat.

Op de eigen website van de schrijvers, www.LeveninAndalusie.nl, is nog veel meer informatie over het leven in Spanje te vinden maar ook informatie over de streek Andalusië.

Filmopnames ‘Vijftig tinten grijs’ in Spanje

Tussen 24 en 28 februari zullen op het Spaanse eiland Tenerife opnames plaatsvinden voor de verfilming van de bestseller Vijftig tinten grijs. Bij de gemeente Granadilla de Abona aan een aanvraag ingediend om te draaien op het strand La Tejita. Het boek Vijftig tinten grijs was wereldwijd een hit, niet in de laatste plaats vanwege de vele seksscènes die in het boek voorkomen. Volgens de filmmakers zijn de opnames die momenteel worden gemaakt nog niet bijzonder seksueel. De seksscènes voor de film worden pas op het allerlaatste moment opgenomen.

Flamencotalent in La Voz de España

Ook in Spanje is het televisieprogramma La Voz (The Voice) een groot succes. Ik was afgelopen seizoen fan en wel om één reden: deelnemer David Barrul, die de tweede editie van La Voz de España vorige maand won. Een fantastische flamenco-stem die iedereen betovert.