Koken met Bijzonder Spaans: groenten uit de oven

Didi van Haren is gek op koken en de Spaanse keuken. Daarom heeft Spanje.blog.nl haar gevraagd of ze haar recepten met onze lezers wil delen. Vandaag staan er hortalizas asadas al horno (groenten uit de oven) op het menu. Meer lezen? Volg Didi’s kookblog Bijzonder Spaans.

“Dit is een van de fijnste bijgerechten die ik ken. Een groentegerecht die je het hele jaar door kunt maken en eten. In de zomer lekker als bijgerecht bij een barbecue en in de winter omdat het je aan de heerlijke zomer doet denken. Vreselijk eenvoudig te maken en vol van smaak. En met een goed stuk brood erbij heb je niks meer nodig als vegetarisch hoofdgerecht.”

Ingrediënten:

2 grote vleestomaten
1 courgette, in plakken gesneden
1 aubergine, in plakken gesneden
1 rode paprika, ontdaan van zaadlijnen en in stukken gesneden
1 venkelknol
2 rode uien
3 hele knoflooktenen
4 eetlepels olijfolie
4 takjes rozemarijn
zout en zwarte peper

Verwarm de oven op 210 graden.
Snij tomaten, venkel en uien in vieren en halveer de kwarten zodat je van alles 8 stukjes hebt.
Meng alle gesneden groenten in een ovenschaal en verdeel de olijfolie erover. Breng op smaak met peper en zout en leg de takjes rozemarijn erop. Zet de schaal 10 minuten in de hete oven. Schep de groenten om en bak nog eens 10 minuten in de oven, schep opnieuw alles om en zet je oven op grill stand. Bak de groenten nog 10 minuten onder de grill voor een bruin korstje.
Serveer direct.

Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: Pollo al limón y estragón
Lees ook:Tiras de pollo enrollados de panceta
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: ensalada de tomates con perejil
Lees ook:Fletán con patatas y hinojo al horno
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: stoofpotje met kip, chorizo en aardappelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.