Stadsfeesten in Madrid

In Madrid vinden deze week de stadsfeesten ter ere van San Isidro plaats. Officieel is het op 15 mei de dag van San Isidro, de beschermheilige van de stad.

De traditionele activiteit is de bedevaart naar Ermita de San Isidro, een kapel in de buurt van de hoofdstad, gebouwd op de plek die San Isidro zo bekend maakte. Hier sloeg de landbouwer Isidro, die was geboren aan het einde van de elfde eeuw, met een steen op een rots en creëerde hij op die manier een waterbron. Eentje die Madrid van genoeg water zou voorzien. Het was koningin Isabel die ter ere van Isidro een kapel bouwde in de zestiende eeuw: hetzelfde bronwater zou haar zoon Filip II hebben genezen. Paus Paulus V verklaarde de boer heilig in de zeventiende eeuw.

Tegenwoordig gaat de herdenking van San Isidro gepaard met muziek, dans, optreden en vele andere feestelijke activiteiten in de stad. De feestelijkheden beginnen vandaag en duren tot en met 18 mei. Ook luiden de feesten van San Isidro het nieuwe seizoen stierenvechten in Arena Las Ventas in.

Lees ook:Madrid viert feest
Lees ook:Casa de la Carnicería in Madrid wordt hotel
Lees ook:Traditionele Feestdagen: Allerheiligen
Lees ook:De meest sexy Spaanse ooit
Lees ook:Expo: Van Brueghel tot Gauguin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.