Categorie: "Vakantie in Spanje"

Gemiddeld een 7,92 voor Spaanse hotels

Engelse, Duitse, Franse, Italiaanse en Noord-Europese toeristen geven de Spaanse hotels gemiddeld een 7,92 als rapportcijfer. Dat blijkt uit de Index voor Online Reputatie van Vivential Value. Het bedrijf heeft 112.000 meningen die online werden achtergelaten geanalyseerd en in kaart gebracht. Hieruit blijkt dat de Britten de Spaanse hotels het best kunnen waarderen met een cijfer van 8,16. Daarna volgen de Duitsers (8,02), de Fransen (7,89), de Italianen (7,85) en uiteindelijk de Noord-Europeanen (7,78).  De cijfers zijn gebaseerd op de locatie, de hygiëne, de service en de prijskwaliteitverhouding.

Spaanse camping zet zich in voor betere toekomst kinderen

Dit jaar viert de Verenigde Naties de twintigste editie van de Internationale Dag Van Het Gezin. Tijdens deze jaarlijks terugkerende viering op 15 mei vraagt de internationale organisatie aandacht voor de vele uitdagingen waar gezinnen wereldwijd mee kampen. De zware economische crisis van de afgelopen 6 jaar heeft er in Spanje voor gezorgd dat de armoede onder gezinnen enorm is toegenomen. Bovendien ontvangen stichtingen die zich actief voor deze gezinnen inzetten steeds minder overheidssubsidies waardoor zij steeds vaker afhankelijk zijn van privédonaties.

Een camping in Malgrat de Mar besloot in 2013 om hier iets aan te doen door 1 euro van elke via de eigen website geboekte overnachtingen aan de Stichting IReS te doneren. Gedurende het eerste jaar van de campagne wist de camping een totaalbedrag van € 1.823 voor het project Casal en Família bij elkaar te krijgen. Hierdoor kon dit project ook na september 2013 worden voortgezet. Vanwege het behaalde succes besloot Camping La Tordera ook dit jaar geld te doneren. Extra schenkingen kunnen worden gedaan via www.campinglatordera.com.

Recordaantal blauwe vlaggen langs Spaanse stranden

Spanje heeft dit jaar in totaal 681 blauwe vlaggen toegewezen gekregen voor 573 stranden en 108 jachthavens in het land. Dat is een nieuw record. Vorig jaar werden er 34 blauwe vlaggen minder behaald. Er kwamen 23 vlaggen bij voor stranden en 11 voor havens. Met name op de Balearen kwamen er veel vlaggen bij: 23 in totaal. Dat betekent dat langs één op de vijf stranden komende zomer een blauw vlag wappert. Spanje telt op dit moment meer blauwe vlaggen dan Griekenland, Frankrijk en Turkije. De vlaggen worden toegekend aan stranden in de hele wereld waar de kwaliteit van het zeewater voldoende is en waar de omstandigheden voor strandgangers veilig genoeg zijn.

De Parador van Corias verkozen tot beste niet-stedelijke hotel in Spanje

In de Asturische gemeente Cangas del Narcea bevindt zich de Parador de Corias, het staatshotel dat werd uitgeroepen tot het beste Spaanse niet-stedelijke hotel. Het gaat om een indrukwekkend historisch monument. In de kelders zijn archeologische resten te vinden van de allereerste bouwwerken op deze plek, daterend uit de elfde eeuw. Het bouwwerk beschikt ook over een kerk met onder meer barokke invloeden. De uitzichten zijn spectaculair en alle vertrekken zijn een ode aan de Asturische cultuur.

Renfe gaat slaaptreinen aanbieden als hotel

De Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe gaat slaaptreinen aanbieden als ‘Train & Breakfast’. De treinen blijven nog wel gewoon rijden, maar gasten krijgen de mogelijkheid om van hun ‘hotelkamer’ gebruik te blijven maken na aankomst op hun bestemming. De treinen blijven op de plaats van bestemming 24 uur per dag open voor de gasten, zodat ze er binnen kunnen wanneer ze willen en gewoon hun bagage achter kunnen laten. De allereerste slaaptrein die voor dit doel wordt gebruikt vertrok deze week van Barcelona naar Sevilla, waar de toeristen enkele dagen zullen blijven.

Naar Formentera vanaf het Spaanse vasteland

Vanaf 1 mei wordt het mogelijk om vanaf het Spaanse vasteland naar het eiland Formentera te reizen. De nieuwe verbinding per ferry van Baleària wordt aangeboden vanaf Dénia. De overtocht zal drie uur duren en de boot biedt plek aan 300 passagiers en 36 voertuigen. Er worden geen tussenstops gemaakt op Ibiza of Mallorca. Bovendien kunnen gebruikers in één dag op en neer: de ferry vertrekt om half negen ‘s morgens en keert om negen uur ‘s avonds terug. De prijs is ook interessant: 50 euro voor een retourticket.

Met de auto naar Spanje

De snelste en gemakkelijkste reis naar Spanje is natuurlijk met het vliegtuig. Maar in sommige gevallen heeft de auto veel voordelen. Met de auto kun je meer bagage meenemen en bovendien heb je op je bestemming meer vrijheid. De reis duurt een stuk langer, het gaat echter niet altijd om de bestemming, maar om de reis.

Meenemen
Het is een flinke reis waar je je goed op moet voorbereiden. Wat neem je mee in de auto?
• Verplicht: gevarendriehoek, reservewiel (plus de uitrusting om de band te verwisselen) en veiligheidsvest.
• Cash.
• Creditcard voor de tolpoorten. Dan kun je sneller doorrijden.
• Genoeg water en voedsel.
• Extra olie en koelvloeistof.
• Een goedwerkend navigatiesysteem. Neem altijd een wegenkaart mee voor als je navigatiesysteem uitvalt.
• DVDspelers voor de kinderen. Als je kinderen hebt, kun je ze makkelijk vermaken met een filmpje.
• Elektrische koelbox. Zeker in de zomer kan het in de auto erg warm worden. Een fris drankje en vers eten is dan een stuk lekkerder dan een warme cola of een zweterige plak kaas.

Presentatie van de Reisgids voor de stad Malaga

Malaga is een fantastische stad in Zuid-Spanje en de afgelopen jaren is de populariteit van de stad voor een stedentrip enorm gegroeid. Ook steeds meer Nederlanders kiezen voor Malaga als ze er een paar dagen tussenuit willen. Een reisgids over alleen de stad Malaga ontbrak echter nog, maar ook dat is inmiddels opgelost. Aanstaande zondag wordt de Reisgids voor de stad Malaga van auteur Anne Pennekamp gepresenteerd in Café Cultura in Rotterdam. Ik heb alvast een sneak preview gekregen en ik moet zeggen: chapeau. De gids ziet er goed uit en staat boordevol adresjes voor sightseeing, overnachten en eten & drinken. De gids is eveneens verkrijgbaar als e-book.

Casa de la Carnicería in Madrid wordt hotel

Het Casa de la Carnicería (Slagershuis) is een van de elegante gebouwen op het Plaza Mayor in Madrid. Het dateert uit de zeventiende eeuw en was bestemd als opslagplaats voor vlees. Hiervandaan werden de markten in de stad bevoorraad met vlees en vleeswaren. Later werd het een gemeentegebouw en weer later een plek waar armen en behoeftigen werden opgevangen. Het is tegenwoordig nog altijd in handen van de gemeente, die heeft aangekondigd dat het historische bouwwerk zal worden omgetoverd tot luxe hotel met zo’n 40 kamers.

Fuerteventura: het populairste eiland van Spanje

Spanje beschikt over prachtige eilanden, maar het beste eiland is volgens de gebruikers van de website TripAdvisor is het Canarische eiland Fuerteventura, gevolgd door Lanzarote en Tenerife. Hoewel Fuerteventura, ontstaan uit vulkanische activiteit, eens bezaaid was met bossen, wordt het tegenwoordig gekenmerkt door een uitgestrekt droog landschap. Het eiland staat sinds 2009 op de Unesco-lijst met biosfeerreservaten. Het is na Tenerife het tweede grootste eiland van de archipel.