Koken met Bijzonder Spaans: Zeebaars uit de oven

Didi van Haren is gek op koken en de Spaanse keuken. Daarom heeft Spanje.blog.nl haar gevraagd of ze haar recepten met onze lezers wil delen. Vandaag staat er een lubina con limón al horno (zeebaars met citroen uit de oven) op het menu. Meer lezen? Volg Didi’s kookblog Bijzonder Spaans.

“Wat is het toch ontzettend fijn om op zaterdag naar de Noordermarkt te gaan en daar inspiratie op te doen voor het avond eten. Trouwens niet alleen de Noordermarkt in Amsterdam, elke markt is voor mij een inspiratiebron. Laat mij daar rondlopen en ik ben een tijdje zoet. Net zoals afgelopen zaterdag waar ik kleine exemplaren zeebaars kocht. Altijd fijn en lekker om een visje in de oven te bereiden vind ik. Dit keer zeebaars maar dan gemarineerd in een mengsel van mosterd, knoflook en peterselie en in de oven gegaard met schijfjes citroen. Heerlijk!”

Lubina al horno con limón (voor 2 personen)

2 kleine zeebaarsjes
125 ml olijfolie
sap van 1 citroen
2 citroenen, in plakjes gesneden
2 knoflooktenen
3 theelepels mosterd
5 takjes peterselie
zout en peper

Laat je visboer de zeebaars schoonmaken. Spoel ze af onder de koude kraan en droog ze met keukenpapier.
Meng knoflook, peterselie en mosterd in een vijzel en wrijf tot een fijne massa.
Maak 3 inkepingen aan beide kanten van de vis met een mes en smeer de mosterd/knoflook/peterselie over de vis en in de buikholte. Laat afgedekt met huishoudfolie een uur in de koelkast staan.
Verwarm de oven op 200 graden. Leg de vis in een ingevette ovenschaal. Meng het citroensap met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout en giet dit over de vis.
Verdeel de partjes citroen over de vis en zet 25 minuten in de oven tot de vis gaar is. Lekker met wat brood of een puree.

Lees ook:Fletán con patatas y hinojo al horno
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: Pollo al limón y estragón
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: groenten uit de oven
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: paprikasalade met sinaasappel
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: paprika op olie met garnalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.