El Celler de Can Roca is dit jaar verkozen tot tweede beste restaurant ter wereld op de lijst van The World’s 50 Best Restaurants van het Britse Restaurant Magazine. Op de eerste plek komt dit jaar het Deense restaurant Noma. Vorig jaar waren de rollen nog omgedraaid. Andere Spaanse toprestaurants die op de lijst te vinden zijn, zijn Azurmendi van Eneko Atxa (Larrabetzu, Vizcaya) op de 26ste plek, Mugaritz (Rentería, Guipúzcoa) van Adúriz op de 6e plaats, Arzak van Juan Mari Arzak (net als vorig jaar op de 8ste positie), Quique Dacosta Restaurante (Dènia, Alicante) op plek 41, Asador Etxebarri (Atxondo, Vizcaya) van Víctor Arguinzoniz op de 34ste plaats en Martín Berasategui op positie nummer 35.
Lees ook:El Celler de Can Roca opnieuw tweede beste restaurant ter wereld
Lees ook:Twee nieuwe driesterrenrestaurants voor Spanje
Lees ook:El Celler de Can Roca nummer 1 van de wereld
Lees ook:Chef Quique Dacosta behoort nu ook tot de top
Lees ook:El Bulli niet meer beste restaurant van de wereld