Koken met Bijzonder Spaans: geroosterde artisjokken

Didi van Haren is gek op koken en de Spaanse keuken. Daarom heeft Spanje.blog.nl haar gevraagd of ze haar recepten met onze lezers wil delen. Vandaag staan er alcachofas asadas (geroosterde artisjokken) op het menu. Meer lezen? Volg Didi’s kookblog Bijzonder Spaans.

“Alcachofas asadas is een wijze van artisjokken bereiden die heel simpel en smakelijk is. Je bakt en smoort ze in wat olijfolie met tijm, peper en zout, simpeler kan niet.”

Ingrediënten (voor 2 personen)

4 kleine artisjokken
olijfolie
zeezout
versgemalen peper
takjes (citroen)tijm
sap van halve citroen (optioneel)

Verwijder de steel van de artisjokken en trek de buitenste harde bladeren eraf tot je bij de zachtere bladeren komt. Snijd met een scherp mes de bovenkant van de artisjok eraf en snijd hem in vieren.

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de artisjokken aan alle kanten bruin. Voeg de takjes tijm toe, bestrooi met peper en zout en leg een deksel op de pan. Draai het vuur laag en laat de artisjokken nog 10 minuten zachtjes smoren. Ze hoeven niet helemaal zacht te zijn en mogen beste een bite hebben.
Besprenkel eventueel nog met het citroensap en serveer direct.

Lees ook:Tiras de pollo enrollados de panceta
Lees ook:Het winnende recept: paprika met kappertjes en knoflook
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: groenten uit de oven
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: Zeebaars uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.