Categorie: "Spanje Sportland"

Wedstrijd Nederland-Spanje in trek

Voetbalsupporters proberen massaal kaartjes te bemachtigen voor de wedstrijd tussen Nederland en Spanje op het wereldkampioenschap voetbal in juni. Dat meldt Viagogo, wereldwijd een van de grootste marktplaatsen voor tickets voor sportwedstrijden- en evenementen. Nederland – Spanje, een herhaling van de WK-finale van 2010, staat op dit moment op de derde plaats van wedstrijden in de groepsfase waar de meeste vraag naar is. De wedstrijd tussen Brazilië en Mexico is voorlopig het populairst, gevolgd door Duitsland tegen Portugal.

Bron: AD.nl.

Spanje presenteert nieuwe voetbaloutfit

In de aanloop naar het WK Voetbal dat komend jaar zal plaatsvinden in Brazilië is gisteren de outfit van de Spaanse selectie gepresenteerd. ‘El Rojo’ gaat dit jaar helemaal in het rood. Voorheen waren de broekjes nog donkerblauw. De nieuwe kleding werd in Madrid gepresenteerd. De Spanjaarden oefenen deze maand tegen Equatoriaal-Guinea en Zuid-Afrika.

Maak je alvast op voor een skivakantie onder de Spaanse zon

Dat Spanje een veelzijdig land is zul je vast al hebben opgemerkt. Maar wist je dat je er ook fantastisch kunt skiën? Doe deze winter dus eens iets heel anders, zoals op wintersport met Wintertrex.nl. Zowel in de Sierra Nevada in Andalusië als in de Pyreneeën kun je heel goed skiën. In de Pyreneeën zijn veel wintersportoorden, zoals Formigal (83 km pistes) en het dicht bij Barcelona gelegen Masella (63 km pistes). De streek rond Masella wordt door de bosachtige omgeving vaak vergeleken met de Rocky Mountains in de Verenigde Staten. Ook in de Pyreneeën vind je het skigebied Baquieira-Beret, waar de leden van de Spaanse koninklijke familie traditioneel op skivakantie gaan. Baquieira-Beret heeft voornamelijk rode en zwarte pistes, en daarom minder geschikt voor beginners en kinderen. In het ministaatje Andorra is zo ongeveer elk plaatsje een wintersportoord.

Madrid verliest de Spelen, Barcelona stelt zich kandidaat

Na vier mislukte pogingen zal Madrid zich niet snel opnieuw kandidaat stellen voor een van de komende edities van de Olympische Zomerspelen, maar Barcelona, de tweede stad van Spanje en tevens de stad waar de Olympische Zomerspelen in 1992 een groot succes waren, denkt daar anders over. Burgemeester Xavier Trias gaf direct nadat was gebleken dat Madrid de Spelen niet kreeg toegewezen, tijdens een radiointerview aan een gooi te zullen doen naar de Winterspelen voor 2022. De Catalaanse hoofdstad wil de Pyreneeën, die op een paar uur rijden liggen, bij de Spelen betrekken.

Madrid in spanning over de Spelen

Aanstaande zaterdag wordt bekend gemaakt of Madrid gaststad zal zijn tijdens de Olympische Zomerspelen 2020. Welke stad de Spelen in de wacht sleept, wordt bekend gemaakt in Buenos Aires. De Spaanse hoofdstad zelf denkt een goede kans te maken om de Spelen binnen te halen. Ook Istanbul en Tokio zijn nog in de race. Ongeveer 80 procent van de sportfaciliteiten die nodig zouden zijn voor de Spelen is al gebouwd in de stad. Eerder was Madrid ook in de race voor de Olympische Spelen voor 2016, die uiteindelijk naar Rio de Janeiro ging. Daarvoor probeerde de Spaanse hoofdstad de Spelen voor 2012 te krijgen, maar in dat geval gingen ze naar Londen.

Rafael Nadal de beste atleet in Spaanse geschiedenis

NadalNog maar 27 jaar oud en nummer 8 al binnen. Rafael Nadal heeft op 9 juni 2013 voor de achtste keer de titel van het graveltoernooi Roland Garros binnengehaald. Geen tennisser van de ATP heeft een betere winstpercentage dan Nadal en hij is volgens de Spaanse krant ABC de beste sporter uit de Spaanse geschiedenis. In zijn loopbaan heeft hij tegenover de 600 overwinningen 123 wedstrijden verloren, daarmee heeft hij 83% van zijn duels gewonnen. Nadat hij zeven maanden moest stoppen door een knieblessure is hij terug en misschien nog wel beter dan ooit. Nadal wordt mede daarom gezien als een groot voorbeeld voor miljoenen kinderen. Björn Borg staat net onder hem, met 608 gewonnen wedstrijden en 127 verloren, heeft hij een winstpercentage van 82,7%.

Tekst: Sophie Schiphorst

Ereronde landskampioenen FC Barcelona

Barcelona is weer kampioen geworden van de Spaanse Liga. Ze behaalden daarmee de vierde landstitel in vijf jaar tijd. Zaterdagavond, nog voordat het team had gespeeld, werd al duidelijk dat de club kampioen was, nadat Real Madrid gelijk speelde tegen Espanyol (1-1). Toen werd er dus al feest gevierd boven aan de Ramblas. Vanavond vindt de echte ereronde plaats. Voor het eerst gaat zowel het mannen- als vrouwenteam in een bus door de stad om de fans te begroeten. Dus dit is je kans om de bekende spelers van FC Barcelona te zien!

Voorzitter Rossel vindt dit een van de meest speciale kampioenschappen uit de historie. Volgens hem is dit de titel van Tito. De trainer Tito Vilanova werd tijdens het seizoen voor de tweede keer met speekselklierkanker geconfronteerd. Uiteindelijk, na een lange behandeling, keerde hij toch weer terug als trainer.

Om te weten waar je vanavond moet staan om Messi voorbij te zien komen rijden, zie je hier een kaart van de rit. De rit begint om 18.30 uur bij de haven.

Tekst: Sophie Schiphorst

Sevilla meest fietsvriendelijke stad van Spanje

biciIn een jaar tijd heeft Sevilla het voor elkaar gekregen om maar liefst 80 kilometer fietspad aan te leggen en er komt nog steeds meer bij. In de Kopenhagenindex voor de meest fietsvriendelijke steden van de wereld heeft Sevilla het zelfs in een keer tot de vierde plek geschopt. In het jaar 2006 was 0,5% van het verkeer in de Andalusische hoofdstad fietser en op dit moment pakt 7% van de Sevillanen de tweewieler. De stad is in korte tijd fietsvriendelijker geworden en dat heeft mede te maken met het nieuwe fietsverhuursysteem. Als inwoner kun je een speciaal pasje aanvragen waarmee je gebruik kunt maken van de bicis die door de hele stad staan geparkeerd. Hiervoor heb je natuurlijk fietspaden nodig en daar heeft Sevilla goed op ingespeeld. Met dit percentage fietsverkeer ligt Sevilla nog ver onder de drie koplopers, Amsterdam (1), Kopenhagen (2) en Utrecht (3), maar ze gaan zeker de goede kant op. Barcelona is trouwens van de derde naar de dertiende plek verschoven. De op een na grootste stad van Spanje zou dus nog goed moeten kijken naar wat er misgaat met het fietsverkeer in deze stad. Lees het volledige overzicht van de beste fietssteden van de wereld op deze website.

Tekst: Sophie Schiphorst

Wildwaterkanoën op de Sella

sellaDe afdaling per kano in de rivier langs de Spaanse gemeente Ribadesella (Asturië) is één van de oudste Spaanse sportevenementen. De wildwaterrace werd in 1929 voor het eerst gehouden. Deelnemers leggen twintig kilometer af over de rivier de Sella van de Arriondasbrug tot de Ribadesellabrug. Het feest duurt enkele dagen, maar de grote afvaart vindt plaats op zaterdag 4 augustus.

Wandelen langs de Catalaanse kust

Barcelona en omliggend kustgebied zijn sinds de Olympische spelen van 1992 veranderd in één van de grootste toeristische trekpleisters ter wereld. Toch is de Camino de Ronda, een idyllische wandelroute langs de Catalaanse kust bekend sinds de Griekse oudheid- nog altijd een van de best bewaarde geheimen van Catalonië.

De 255 kilometerlange wandelroute, beginnend in Portbou en eindigend in Blanes, vormt onderdeel van de langeafstandsroute Gran Recorrido (GR92) en doet de volgende voormalige vissersdorpen aan: Port de la Selva, Cap de Creus, Cau del Llop al Rec d ́en Feliu (Llança), Roses, Cadaqués, l’Empordà, l’Escala, Palau-Sator, Pals y Begur junto a Tamaríu, Llafranc y Calella de Palafrugell, Palamós, Sant Antoni de Calonge, Playa de Aro, Sant Feliu de Guixols, Tossa de Mar, Lloret de Mar en Blanes.

“Alhoewel de weg al eeuwen bestond, duurde het tot 1992 voordat de kustroute in een toeristisch wandelpad werd getransformeerd. Het idee om de kustroute te hergebruiken ontstond tijdens de voorbereidingen van de Olympische Spelen van Barcelona”, legt Eduard Kirchner, directeur van actief toerisme bedrijf Gran Volta A L´Emporda (GVE), uit. “De kustdirectie besloot de oude Griekse weg te herconstrueren voor de actieve sportiviteiten in Barcelona. De Olympische vlam bereikte Catalonië via de zee, op dezelfde plek als waar 2500 jaar gelden de Grieken de vlam ontstoken hadden. Vanaf de antieke Griekse haven- die nog altijd bestaat- totaan de archeologische opgravingen in Empurias waar de resten van de oude beschaving zorgvuldig bewaard worden.”