Ferran Adrià presenteert voortzetting El Bulli

Er is een openingsdatum voor het nieuwe El Bulli-restaurant van Ferran Adrià: in 2016 moet elBulli1896 de deuren openen. Deze week presenteerde Spanjes meest geprezen kok zijn plannen. Als alles meezit zal superkok Adrià zelf de eerste steen leggen in juni of juli dit jaar. De werkzaamheden aan het pand nemen anderhalf jaar in beslag en kosten zo’n slordige 9 miljoen. ElBulli1986 wordt eigenlijk geen restaurant, maar vooral een culinair R&D-centrum. Er komt tevens een expositieruimte en gedurende één maand per jaar kunnen mensen er eten. De helft van de plekken wordt via een online loting weggegeven en de rest zal dienst doen om inkomsten voor het onderzoekscentrum te genereren. Daarnaast zullen er experimentele maaltijden plaatsvinden.

Lees ook:Thuis koken met Ferran Adrià
Lees ook:Bekendheden naar Casa Lucio voor gebakken eieren
Lees ook:Wijnen uit Ferran Adrià’s El Bulli op de veiling
Lees ook:El Bulli niet meer beste restaurant van de wereld
Lees ook:El Bulli open voor filmopnamen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.