Madrid in spanning over de Spelen

Aanstaande zaterdag wordt bekend gemaakt of Madrid gaststad zal zijn tijdens de Olympische Zomerspelen 2020. Welke stad de Spelen in de wacht sleept, wordt bekend gemaakt in Buenos Aires. De Spaanse hoofdstad zelf denkt een goede kans te maken om de Spelen binnen te halen. Ook Istanbul en Tokio zijn nog in de race. Ongeveer 80 procent van de sportfaciliteiten die nodig zouden zijn voor de Spelen is al gebouwd in de stad. Eerder was Madrid ook in de race voor de Olympische Spelen voor 2016, die uiteindelijk naar Rio de Janeiro ging. Daarvoor probeerde de Spaanse hoofdstad de Spelen voor 2012 te krijgen, maar in dat geval gingen ze naar Londen.

Lees ook:Madrid’s domper
Lees ook:Madrid doet gooi naar Olympische Spelen
Lees ook:Madrid geeft olympische droom niet op
Lees ook:Madrid verliest de Spelen, Barcelona stelt zich kandidaat
Lees ook:Spanje betaalt 50 miljoen voor komst van de paus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.