Rafael Nadal de beste atleet in Spaanse geschiedenis

Nog maar 27 jaar oud en nummer 8 al binnen. Rafael Nadal heeft op 9 juni 2013 voor de achtste keer de titel van het graveltoernooi Roland Garros binnengehaald. Geen tennisser van de ATP heeft een betere winstpercentage dan Nadal en hij is volgens de Spaanse krant ABC de beste sporter uit de Spaanse geschiedenis. In zijn loopbaan heeft hij tegenover de 600 overwinningen 123 wedstrijden verloren, daarmee heeft hij 83% van zijn duels gewonnen. Nadat hij zeven maanden moest stoppen door een knieblessure is hij terug en misschien nog wel beter dan ooit. Nadal wordt mede daarom gezien als een groot voorbeeld voor miljoenen kinderen. Björn Borg staat net onder hem, met 608 gewonnen wedstrijden en 127 verloren, heeft hij een winstpercentage van 82,7%.

Tekst: Sophie Schiphorst

Lees ook:Tennisser Rafael Nadal verruilt de tennisbaan tijdelijk voor de golfbaan
Lees ook:Nadal doorstaat test in Montreal
Lees ook:Gente: Rafael Nadal
Lees ook:Boeken: De wereld van Rafael Nadal
Lees ook:Nadal bereikt halve finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.