Sevilla meest fietsvriendelijke stad van Spanje

In een jaar tijd heeft Sevilla het voor elkaar gekregen om maar liefst 80 kilometer fietspad aan te leggen en er komt nog steeds meer bij. In de Kopenhagenindex voor de meest fietsvriendelijke steden van de wereld heeft Sevilla het zelfs in een keer tot de vierde plek geschopt. In het jaar 2006 was 0,5% van het verkeer in de Andalusische hoofdstad fietser en op dit moment pakt 7% van de Sevillanen de tweewieler. De stad is in korte tijd fietsvriendelijker geworden en dat heeft mede te maken met het nieuwe fietsverhuursysteem. Als inwoner kun je een speciaal pasje aanvragen waarmee je gebruik kunt maken van de bicis die door de hele stad staan geparkeerd. Hiervoor heb je natuurlijk fietspaden nodig en daar heeft Sevilla goed op ingespeeld. Met dit percentage fietsverkeer ligt Sevilla nog ver onder de drie koplopers, Amsterdam (1), Kopenhagen (2) en Utrecht (3), maar ze gaan zeker de goede kant op. Barcelona is trouwens van de derde naar de dertiende plek verschoven. De op een na grootste stad van Spanje zou dus nog goed moeten kijken naar wat er misgaat met het fietsverkeer in deze stad. Lees het volledige overzicht van de beste fietssteden van de wereld op deze website.

Tekst: Sophie Schiphorst

Lees ook:El Celler de Can Roca nummer 1 van de wereld
Lees ook:Van Vigo naar de Cies-eilanden
Lees ook:Spanje heeft topbezienswaardigheden
Lees ook:Sevilla moet door de regen de Madrugada aflassen
Lees ook:116 jaar oud zonder warm water en verwarming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.