Ereronde landskampioenen FC Barcelona

Barcelona is weer kampioen geworden van de Spaanse Liga. Ze behaalden daarmee de vierde landstitel in vijf jaar tijd. Zaterdagavond, nog voordat het team had gespeeld, werd al duidelijk dat de club kampioen was, nadat Real Madrid gelijk speelde tegen Espanyol (1-1). Toen werd er dus al feest gevierd boven aan de Ramblas. Vanavond vindt de echte ereronde plaats. Voor het eerst gaat zowel het mannen- als vrouwenteam in een bus door de stad om de fans te begroeten. Dus dit is je kans om de bekende spelers van FC Barcelona te zien!

Voorzitter Rossel vindt dit een van de meest speciale kampioenschappen uit de historie. Volgens hem is dit de titel van Tito. De trainer Tito Vilanova werd tijdens het seizoen voor de tweede keer met speekselklierkanker geconfronteerd. Uiteindelijk, na een lange behandeling, keerde hij toch weer terug als trainer.

Om te weten waar je vanavond moet staan om Messi voorbij te zien komen rijden, zie je hier een kaart van de rit. De rit begint om 18.30 uur bij de haven.

Tekst: Sophie Schiphorst

Lees ook:De laatste, clásico nummer 4
Lees ook:FC Barcelona opnieuw landskampioen
Lees ook:165 miljoen voor de shirts van Barcelona
Lees ook:FC Barcelona wint 1e divisie wedstrijd overtuigend van Sevilla (5-0)
Lees ook:Pep Guardiola meer dan tevreden over spel Barça

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.