Maak je alvast op voor een skivakantie onder de Spaanse zon

Dat Spanje een veelzijdig land is zul je vast al hebben opgemerkt. Maar wist je dat je er ook fantastisch kunt skiën? Doe deze winter dus eens iets heel anders, zoals op wintersport met Wintertrex.nl. Zowel in de Sierra Nevada in Andalusië als in de Pyreneeën kun je heel goed skiën. In de Pyreneeën zijn veel wintersportoorden, zoals Formigal (83 km pistes) en het dicht bij Barcelona gelegen Masella (63 km pistes). De streek rond Masella wordt door de bosachtige omgeving vaak vergeleken met de Rocky Mountains in de Verenigde Staten. Ook in de Pyreneeën vind je het skigebied Baquieira-Beret, waar de leden van de Spaanse koninklijke familie traditioneel op skivakantie gaan. Baquieira-Beret heeft voornamelijk rode en zwarte pistes, en daarom minder geschikt voor beginners en kinderen. In het ministaatje Andorra is zo ongeveer elk plaatsje een wintersportoord.

Zon
Maar om nog volop te genieten van de Spaanse zon kun je beter naar de Sierra Nevada gaan. Op ongeveer 30 km van Granada ligt het dorpje Pradollano. Vanuit dit dorp kan je op een heldere dag de kust van Marokko zien. Je vind er 83 km pistes en maar liefst 23 skiliften. Door de hoge ligging is de sneeuwzekerheid te vergelijken met die in de Alpen. Net zo interessant is het goede weer: in geen enkel ander Europees skigebied heb je zoveel zonuren als in de Sierra Nevada. Het skigebied van de Sierra Nevada wordt door Spanjaarden sol y nieve genoemd: zon en sneeuw.

Weekend
In Pradollano vonden in 1996 de wereldkampioenschappen skiën plaats. Maar ook de snowboarders hebben er de tijd van hun leven bij de half pipe. Als je een middag iets anders wilt, kun je een tocht maken met een hondenslee of een sneeuwscooter huren. Pradollano is bij Spanjaarden vooral in het weekend erg populair, niet in de laatste plaats om het uitgaansleven. Het is daarom aan te raden om door de week te genieten van de piste en in het weekend een uitstapje te maken naar Granada, Malaga of Sevilla.

Lees ook:Er kan weer worden geskied in Spanje
Lees ook:Bijna alle skistations in Spanje weer geopend
Lees ook:Nachtelijk skiën in de Sierra Nevada
Lees ook:Skigebied verboden vanwege kllimaatveranderingen
Lees ook:Hoe snijd je Spaanse ham?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.