Boek: Toekomst en Tapas

Robert en Ariane zijn net dertig als zij hun internetbedrijf kunnen verkopen. De vraag rijst: Stoppen we dit geld nu in een mooi huis ergens in de Randstad en blijft verder alles bij hetzelfde? Kantoorbanen, deadlines, files, donkere winters en ‘s zomers juist altijd ‘goed-weer-stress’… Tegen alle verwachtingen in emigreren ze naar het Zuid-Spaanse Andalusië en ze settelen zich in Nerja ten oosten van Málaga. In dit pittoreske badplaatsje vinden ze vlak bij zee een veelbelovend pand dat ze ombouwen tot hun restaurant Bagels & Salads. Zoals de meeste guiris (‘buitenlanders’) heeft het stel echter zijn strubbelingen met de taal, bureaucratie, een natuurramp, personeel en met het opbouwen van een nieuw sociaal leven. Daarnaast bevindt de Spaanse economie zich in zwaar weer. Toch vinden ze met vallen en opstaan hun weg en raken ze steeds meer geïntegreerd in het Spaanse leven.

Voor emigranten onder de Spaanse zon zal Toekomst & Tapas een herkenbaar boek zijn en voor degenen die het avontuur nog moeten aangaan geeft het een beeld van wat je zoal nog te wachten staat.

Op de eigen website van de schrijvers, www.LeveninAndalusie.nl, is nog veel meer informatie over het leven in Spanje te vinden maar ook informatie over de streek Andalusië.

Lees ook:Spaanse consumenten hebben er meer vertrouwen in
Lees ook:Schildercursus aan de Costa Daurada
Lees ook:Made in Spain: Andalusische hoed
Lees ook:Huis te huur: 2 euro
Lees ook:Andalusië wil van stereotypen af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.