Koken met Bijzonder Spaans: Pollo al limón y estragón

Didi van Haren is gek op koken en de Spaanse keuken. Daarom heeft Spanje.blog.nl haar gevraagd of ze haar recepten met onze lezers wil delen. Vandaag: heilbot met aardappelen en venkel uit de oven. Meer lezen? Volg Didi’s kookblog Bijzonder Spaans.

“Een heerlijk recept met kip, citroen, ui en dragon uit de oven. Wat een geweldige combi. Dit ga ik absoluut veel vaker maken.” Aldus Didi.

Pollo al limón y estragón (voor 4 personen) 

1 grote biologische kip of landhoen
2 eetlepels gehakte verse dragon
1/2 citroen
60 ml citroensap
60 gram roomboter
2 eetlepels Dijon mosterd
4 uien, gepeld en doormidden gesneden
125 ml kippenbouillon
1 eetlepel balsamico azijn
peper en zout

Laat de boter langzaam smelten in een pannetje en voeg hieraan de mosterd, citroensap en de rest van de dragon aan toe. Schenk dit over de kip en de gehalveerde uien. Schuif voor 30 minuten in de oven. Verwarm de oven op 190 graden. Bestrooi de binnenkant van de kip met peper, zout en de helft van de dragon. Stop in de buikholte de halve citroen. Leg de kip (met borstzijde naar boven) in een ovenschaal met de gehalveerde uien eromheen.

Haal uit de oven, draai de kip om, kwast de balsamico azijn over de
uien en schenk de bouillon over de kip. Zet opnieuw 30 minuten in de oven. Draai opnieuw de kip om en lepel wat kookvocht over de kip. Zet weer 30 minuten in de gesneden kip in een schaal met de uien en strooi er wat dragonblaadjes overheen. oven tot hij mooi bruin is.

Serveer de in stukken gesneden kip in een schaal met de uien en bestrooi met wat dragonblaadjes.

Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: groenten uit de oven
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: ensalada de tomates con perejil
Lees ook:Fletán con patatas y hinojo al horno
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: Zeebaars uit de oven

Eén reactie op “Koken met Bijzonder Spaans: Pollo al limón y estragón

  1. Sandra

    De eerste alinea is een wonderlijke volgorde: ik bedruip de kip eerst met boter en bestrooi hem daarna pas met peper en zout?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.