Fletán con patatas y hinojo al horno

Didi van Haren is gek op koken en de Spaanse keuken. Daarom heeft Spanje.blog.nl haar gevraagd of ze haar recepten met onze lezers wil delen. Vandaag: heilbot met aardappelen en venkel uit de oven. Meer lezen? Volg Didi’s kookblog Bijzonder Spaans.

Na een aantal recepten voor zeebaars (lubina al horno en lubina al horno con patatas, guindilla y pimientos) en dorade (dorada con patatas al horno) komt dit keer heilbot met venkel en aardappelen aan bod.

Fletán al horno con patatas y hinojo (voor 2 personen)
1 moot heilbot voor 2 personen
4 aardappelen
8 cherrytomaatjes
1 venkelknol
dille of venkelgroen
knoflookteen, fijngesneden
peterselie draadjes saffraan
wat rode peperkorrels
zwarte peper
zout
olijfolie

Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal. Snij de aardappelen met behulp van een mandoline in heel fijne plakjes. Leg deze in de ovenschaal en bestrooi elke laag met peper en zout en besprenkel met wat olijfolie.

Schuif de schaal in de warme oven en laat het 20 minuten bakken. Snij ondertussen de venkel in

hele fijne plakjes en was en droog de tomaatjes. Haal na 20 minuten de schaal

uit de oven en leg de venkel en tomaatjes op de aardappelen. Bestrooi het met peper en zout en besprenkel het met wat olijfolie. Schuif de ovenschaal opnieuw in de oven voor 10 minuten. Snij de heilbotmoot in twee stukken, spoel af en dep droog. Maak een emulsie met behulp van een staafmixer van de olijfolie, knoflookteen, saffraandraadjes, venkelgroen of dille en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Haal na 10 minuten de schotel uit de oven en leg de moten vis erop. Lepel wat van het kruiden emulsie over de vis en bestrooi met rode peperkorrels. Schuif het weer voor 20-25 minuten in de oven tot de vis gaar is. Erg lekker met een groene salade.

Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: Pollo al limón y estragón
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: groenten uit de oven
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: Zeebaars uit de oven
Lees ook:Recept van de week: koken met yogurt van La Fageda
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: groene kool met chorizo en aardappeltjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.