Koken met Bijzonder Spaans

Didi van Haren is gek op koken en de Spaanse keuken. Daarom heeft Spanje.blog.nl haar gevraagd of ze haar recepten met onze lezers wil delen. Vandaag deel 3 met een echt herfstrecept: Guiso de conjeo con castañas (voor 4 personen). Meer lezen? Volg Didi’s kookblog Bijzonder Spaans.

Guiso de conjeo con castañas (voor 4 personen)

4 konijnenbouten
400 gram gekookte kastanjes (te koop in supermarkt of biologische winkel)
150 gram gerookte spekblokjes
4 eetlepels bloem
4 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 wortel in plakjes gesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
4 eetlepels sherry
4 eetlepels witte wijn
paar safraandraadjes
blik tomatenblokjes, uitgelekt
500 ml kippenbouillon
blaadjes van 2 takjes tijm
1 laurierblaadje
2 takjes peterselie, fijngehakt
zout en peper

Laat je poelier de konijnenbouten in 2 stukken hakken. Bestrooi ze met peper en zout en wentel ze door de bloem en schud het overtollige bloem eraf.
Bak de stukjes rondom bruin in 2 eetlepels olijfolie. Haal uit de pan en zet apart.
Verhit de overige 2 eetlepels olijfolie en bak 10 minuten op een zacht vuur de ui, knoflook en wortel goudbruin. Voeg hieraan de spekblokjes toe en zet het vuur hoog en roerbak tot de spekjes wat bruin zijn. Bestrooi het geheel met de overgebleven bloem en roer alles goed om. Schenk de sherry en wijn erbij samen met de uitgelekte tomatenblokjes, safraan, laurier en tijmblaadjes. Roer alles weer goed om. Leg de konijn stukken terug in de pan en schenk zoveel hete bouillon erbij dat de stukken konijn net onderstaan.
Laat aan de kook komen, leg de deksel op de pan en laat zachtjes 30 minuten sudderen.
Haal de deksel van de pan, voeg de kastanjes toe en laat zonder deksel nog 15 minuten zachtjes sudderen.
Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met wat gehakte peterselie.

Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: zarzuela
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: sofrito met olijven
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: Arroz caldoso con almejas
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: paprikasalade met sinaasappel
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: rode linzensoep met komijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.