Koken met Bijzonder Spaans: ensalada de tomates con perejil

Didi van Haren is gek op koken en de Spaanse keuken. Daarom heeft Spanje.blog.nl haar gevraagd of ze haar recepten met onze lezers wil delen. Vandaag een zomers recept: tomatensalade met peterselie. Meer lezen? Volg Didi’s kookblog Bijzonder Spaans.

“Wat was het heerlijk om weer lekkere tomaten te eten tijdens mijn vakantie vorige week in Spanje. Tomaten die ook echt naar tomaten smaken! Ik persoonlijk vind de smaak van de Nederlandse tomaten toch wel waterig. Daarom maak ik ook erg graag een fijne tomatensalade als ik in Spanje ben met de groene/rode vleestomaten die je daar bijna overal kunt vinden. Een simpele salade met wat rode ui, peterselie en een dressing van olie en azijn. Makkelijker kan niet. De zomer op je bord!

Ingrediënten:
4 rijpe vleestomaten
1 rode ui, in fijne ringen gesneden
handjevol peterselie, fijngesneden
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels moscatel- of sherryazijn
peper en zout

Was en droog de tomaten en snijd ze in dunne plakken. Leg ze in een schaal en bestrooi met wat zout. Laat 10 minuten staan. Het vocht van de tomaten laat door het zout wat los en mengt zich met je dressing.
Verdeel de ui ringen over de tomaten. Maak de dressing door de olijfolie en azijn door elkaar te kloppen. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing over de tomaten en bestrooi met de peterselie.

Lees ook:Fletán con patatas y hinojo al horno
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: sofrito met olijven
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: paprikasalade met sinaasappel
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: Arroz caldoso con almejas
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.