Made in Spain: Seat

De Spaanse regering schreeuwt het van de daken: we moeten vooral blijven consumeren en dan het liefst zo Spaans mogelijk om de economie van het land te stimuleren. Spanje.blog.nl zet op een rij welke produkten in aanmerking komen. Made in Spain.

Tijdens het televisieprogramma Tengo una pregunta para usted werd premier Zapatero afgelopen week zichtbaar in verlegenheid gebracht, toen een deelnemer hem vroeg hoe het kan dat de Spaanse burgers worden opgeroepen zoveel mogelijk Spaanse merken te kopen, terwijl veel politici zelf liever in een Mercedes of BMW rijden dan in dé Spaanse autotrots Seat. Het bedrijf werd in 1950 opgericht, maar pas met de Seat Ibiza uit 1984 werden de Seats ook in het buitenland verkocht. Voorheen droegen Seats in het buitenland de licentienaam Fiat. De Seat Ibiza is dus het symbool voor de Spaanse automobielindustrie.

Lees ook:Seat 600 wordt monument
Lees ook:Spanjaarden uiten kritiek op politici tijdens Driekoningen
Lees ook:Mijn Ibiza van Rutger Castricum
Lees ook:Ruime verdubbeling aantal Nederlandse vakantiegangers naar Spaans paradijs
Lees ook:Nederlandse radio op Ibiza en Formentera

Eén reactie op “Made in Spain: Seat

  1. Bart Hubert

    Wij rijden zelf met super veel plezier al zeven jaren in een Seat Leon. Inmiddels de tweede. Vooral berg op heeft de Leon het enorm naar z’n zin. Onlangs een tweede Seat gekocht. Een tweede hands Seat Ibiza voor dagelijks privé gebruik,ook in dit oudje is het rijden een genot. De Seats zijn niet te tellen die wij onderweg tegenkomen als wij van Nederland naar Spanje rijden v.v. Dus Europees gezien mogen de Spanjaarden tevreden zijn, toch? Ik heb een prachtige foto, bij toeval gemaakt toen we van het strand terug liepen naar onze auto. Op een rijtje boven op de heuvel: onze Seat Leon met Nederlans kentekenbord, twee Seat Leons met Spaans kentekenbord niet ver daarachter geparkeerd. Drie op een rij … zal ik binnenkort eens op onze website plaatsen of naar je emailen Annebeth. Nee, zo slecht gaat het niet met Seat. Maar het kan met behulp van de Spanjaarden zelf natuurlijk altijd beter!
    Bart Hubert

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.