Minister-president, ik geef je zo mijn cv

ZapateroHoe nijpend de economische situatie op dit moment voor veel Spanjaarden is, bleek afgelopen maandag tijdens het televisieprogramma Tengo una pregunta para usted. Natuurlijk wist premier José Luis Rodríguez Zapatero dat de crisis het hoofdthema zou worden, maar zou hij er ook op hebben gerekend dat sommige deelnemers hem op de man af om werk zouden vragen?
Izaskun Buelta, één van bijna veertig deelnemers die maandagavond de kans kregen om de minister-president een vraag te stellen tijdens de televisieshow Tengo una pregunta para usted (Ik heb een vraag voor u), was ongetwijfeld de verrassing van de avond. De Spaanse premier staat er op voor dat hij de problematiek van gehandicapten als één van zijn prioriteiten beschouwd, maar deze 32-jarige winkelbediende, mét Downsyndroom, vroeg hem hoe het kan dat er niemand met het Downsyndroom in het Huis van Afgevaardigden werkt, als de wet voorschrijft dat twee tot vijf procent van alle werkplekken bij bedrijven met meer dan vijftig werknemers, gereserveerd zijn voor burgers met een handicap. ´Zou u mij kunnen aannemen, ik ben er klaar voor en ik wil graag´, voegde zij toe, terwijl de zaal applaudieerde.
Izaskun was niet de enige die de gelegenheid aangreep om voor zichzelf een kans te creëren. De werkloze Madrileense María José García vroeg de premier om een baan met inhoud en Rafael Campos, die nog niet zo lang geleden een eigen constructiebedrijfje is begonnen op de Balearen, deelde Zapatero mede dat als hij in de komende drie maanden zonder werk zou komen te zitten, hij de premier persoonlijk om werk zou komen vragen. Maar de jonge deelneemster met het Downsyndroom bleek de meest vastberadene. Toen Zapatero liet doorschemeren dat zij alle recht had om bij de overheid te solliciteren was haar antwoord kort maar krachtig: ´Ik geef je straks mijn cv´.

Lees ook:Made in Spain: Seat
Lees ook:Om te neuken…???
Lees ook:Emigreren Tips&Tricks
Lees ook:Angelina Jolie wil het nieuwe meisje van Pedro Almodóvar zijn
Lees ook:Op naar de volgende verkiezingen?

0 reacties op “Minister-president, ik geef je zo mijn cv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.