Koken met Bijzonder Spaans: paprikasalade met sinaasappel

Didi van Haren is gek op koken en de Spaanse keuken. Daarom heeft Spanje.blog.nl haar gevraagd of ze haar recepten met onze lezers wil delen. Vandaag staat er een ensalada de pimientos asados con naranjas op het menu. Meer lezen? Volg Didi’s kookblog Bijzonder Spaans.

“Wil je het jezelf makkelijk maken, gebruik dan geroosterde paprika’s uit een pot. Dat is net zo lekker. Ik heb in dit recept de manier van mijn tante gebruikt en niet de paprika’s geroosterd maar zachtjes in olijfolie gebakken. De olijfolie voor de dressing kun je dan vervangen voor de paprikaolie die je dan verkregen hebt.”

Ensalada de pimientos asados con naranjas
3 rode en/of gele paprika’s
flinke scheut olijfolie extra virgen
1/2 ui, in dunne plakken gesneden
1 sinaasappel
100 gram lekkere groene olijven
1 theelepel komijnzaad
1 knoflookteen, fijngesneden
1 eetlepel sherryazijn
3 eetlepels olijfolie extra virgen (of paprikaolie)
1 eetlepel kappertjes, afgespoeld, uitgeknepen en fijngesneden
peper en zout
peterselie of koriander, fijngesneden

Was de paprika’s, snij ze in vieren en verwijder de lijnzaden. Verhit olijfolie in een grote koekenpan waar de paprika’s in kunnen. Leg ze met de velkant in de olie, leg een deksel op de pan en bak de paprika’s 20 minuten op een laag vuur tot ze zacht zijn. Keer ze om en laat nog 10 minuten zachtjes bakken tot ze gaar zijn.
Haal uit de olie en laat afkoelen, trek eventueel het velletje eraf en snij in dunne repen. Of gebruik geroosterde paprika’s uit een pot en snij ze in dunne repen.
Wrijf voor de dressing het komijnzaad, de knoflook met wat zout in een vijzel fijn en druppel de (paprika) olijfolie langzaam bij de pasta. Roer naar smaak de sherryazijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Schil de sinaasappel en snij de partjes uit de vliesjes of  snij de sinaasappel in dunne plakken.
Leg de paprika reepjes samen met de sinaasappel, kappertjes, olijven en de gesneden ui in een schaal. Schenk de dressing erover, meng alles goed om en laat een uurtje staan zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Bestrooi peterselie of koriander voor je het gerecht gaat opdienen en serveer met lekker brood.

Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: ensalada de tomates con perejil
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: sofrito met olijven
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: groenten uit de oven
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: Arroz caldoso con almejas
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: kikkererwtensalade

Eén reactie op “Koken met Bijzonder Spaans: paprikasalade met sinaasappel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.