Koken met Bijzonder Spaans: montaditos

Didi van Haren is gek op koken en de Spaanse keuken. Daarom heeft Spanje.blog.nl haar gevraagd of ze haar recepten met onze lezers wil delen. Vandaag staan er montaditos belegd met vis op het menu. Meer lezen? Volg Didi’s kookblog Bijzonder Spaans.

“In Spanje kom je nog regelmatig bars tegen waar je een enorme keus hebt aan montaditos naast de gebruikelijke tapas. Montaditos zijn kleine sneetjes brood, al dan niet geroosterd, besmeerd en belegd met van alles. Je bestelt je drankje met daarbij verschillende montaditos. Een hele leuke manier van borrelen, die ik tijdens mijn jaren in Madrid leerde kennen. Er zijn zo gigantisch veel variaties van montaditos, dat het mij leuk leek om er een aantal blogposts aan te wijden om je een idee te geven wat er allemaal mogelijk is aan combinaties. Maak er een paar als je met zijn tweetjes bent of maak er heel veel verschillende voor een tafel vol tapas. Want dat blijven ze, een tapa-hapje…

Montadito de salmon, cangrejo y caviar

Blikje krabvlees
100 gram zalm
1 potje imitatie kaviaar
1 eetlepel mayonaise
bieslook, fijngesneden
paar druppel citroensap

Laat het krabvlees goed uitlekken, meng met de mayonaise, citroensap en bieslook en breng op smaak met peper en zout (let op de kaviaar is behoorlijk zout al).
Leg een lepel van het krabmengsel op een broodje, doe daar een plakje zal op en maak af met een klein lepeltje imitatie kaviaar.

Ga naar de website van Bijzonder Spaans voor Didi’s andere montaditos belegd met vis.

Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: Pollo al limón y estragón
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: ensalada de tomates con perejil
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: geroosterde artisjokken
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: Zeebaars uit de oven
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: Flan con agua de azahar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.