Madrid viert feest

Madrid viert vandaag feest. 15 mei is de dag van San Isidro, de beschermheilige van de stad. Madrilenen gaan massaal de straat op, hoewel de traditionele activiteit de bedevaart naar Ermita de San Isidro is, een kapel in de buurt van de hoofdstad, gebouwd op de plek die San Isidro zo bekend maakte. Hier sloeg de landbouwer Isidro, die was geboren aan het einde van de elfde eeuw, met een steen op een rots en creëerde hij op die manier een waterbron. Eentje die Madrid van genoeg water zou voorzien. Het was koningin Isabel die voor Isidro een kapel bouwde in de zestiende eeuw: hetzelfde bronwater zou haar zoon Philip II hebben genezen. Paus Paulus V verklaarde de boer heilig in de zeventiende eeuw. Overigens luiden de feesten van San Isidro ook het nieuwe seizoen stierenvechten in Arena Las Ventas in.

Lees ook:Stadsfeesten in Madrid
Lees ook:Anti stierenvechters bezetten ring Madrid
Lees ook:De meest sexy Spaanse ooit
Lees ook:Stier neemt beroemde torero te pakken
Lees ook:Argentijnse Isabel Perón mag van Spanje blijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.