Wereldomroep bespreekt dubbel paspoort in Expat On Air uitzending

Alle Nederlandse expats en emigranten die hun paspoort niet willen verliezen bij het aanvragen van een tweede paspoort, opgelet! De Nederlandse Wereldomroep (RNW) besteed zaterdag 12 november tusen 9.00 en 10.00 uur haar Expat On Air-uitzending aan de commotie rondom het dubbel paspoort.

Minister Donner wil de Rijkswet op het Nederlanderschap zo aanpassen dat Nederlanders in het buitenland hun dubbele nationaliteit wordt ontnomen als ze daarnaast een ander paspoort aanvragen. Ook kinderen van Nederlanders die geboren worden in het buitenland wordt hiermee het recht op een dubbele nationaliteit ontnomen.

Nederlanders die zich tijdelijk of blijvend elders ter wereld gevestigd hebben, beginnen te beseffen wat de gevolgen zijn van de nieuwe wet omtrent het dubbel paspoort. De Nederlander Eelco Keij, woonachtig in New York, startte onlangs een online petitie tegen de wet, waar veel reactie op kwam. Reden voor de Wereldomroep om aanstaande zaterdag tijdens het programma Expat On Air initiatiefnemers van de petitie, deskundigen en Nederlanders in het buitenland aan het woord te laten.

Wil je weten meer weten over de nieuwe wet ter voorkoming van dubbele paspoorten of je mening spuien over de Nederlandse nationaliteit, identiteit en het verkrijgen van een dubbel paspoort, praat dan mee in de uitzending. Stuur je je vraag of mening naar: [email protected]

Lees ook:D66 maakt zich hard voor dubbel paspoort expats
Lees ook:Donner wil dubbele nationaliteit Nederlanders in buitenland afschaffen
Lees ook:Tweede kamer wil dubbel paspoort behouden
Lees ook:De Dutch Times: krant voor Nederlanders in het buitenland
Lees ook:Expats beginnen politieke partij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.