D66 maakt zich hard voor dubbel paspoort expats

Nederlanders die in het buitenland wonen en werken en in hun woonland een paspoort aanvragen, hoeven hiervoor hun Nederlandse paspoort niet in te leveren. Althans, dat is het voorstel van de Nederlandse regeringspartij D66 op de commotie die is ontstaan naar aanleiding van het debat over dubbel paspoort. Dat meldt de wereldkrant vandaag.

Het Nederlandse kabinet wil de meervoudige nationaliteit beëindigen, om allochtonen die het Nederlanderschap willen verwerven, te dwingen een keuze te maken. Niet alleen ´nieuwe Nederlanders´ worden getroffen door deze wet, ook Nederlandse expats, diplomaten, gepensioneerden, overwinteraars, Nederlandse kinderen die geboren worden in het buitenland en Nederlanders die in het buitenland voor de wet trouwen en de naam van hun echtgenoot aannemen.

D66 vindt het vooral ongewenst dat de Nederlandse expats hierdoor benadeeld zullen worden. De fractie van de partij in de Tweede Kamer moet zich hiervoor gaan inzetten. Dat werd dit weekend beslist tijdens het D66-congres in Den Haag. De leden willen dat de fractie aandringt op nader onderzoek en stelling inneemt tegen het huidige wetsvoorstel. Ze noemen Nederlandse expats ´een smeermiddel´voor de Nederlandse economie´.

Lees ook:Wereldomroep bespreekt dubbel paspoort in Expat On Air uitzending
Lees ook:Expats beginnen politieke partij
Lees ook:Tweede kamer wil dubbel paspoort behouden
Lees ook:Donner wil dubbele nationaliteit Nederlanders in buitenland afschaffen
Lees ook:Nederlanders in Buitenland voor regelzaken terecht bij Schipholbalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.