Tweede kamer wil dubbel paspoort behouden

Goed nieuws!Een meerderheid van de Tweede Kamer is tegen het wetsvoorstel van minister Donner van Binnenlandse Zaken om emigranten hun Nederlanderschap af te nemen. Ze vinden dat een tweede paspoort moet kunnen. Dat schrijft de Volkskrant vandaag.De krant beweert dat PvdA, GroenLinks, D66 en regeringspartij VVD minister Donner volgende week tegenhouden.Minister Donner wil niet reageren zolang het wetsvoorstel nog bij de Raad van State ligt.

De dubbele nationaliteit is vooral voor de Partij van de Vrijheid (PVV) een belangrijk punt, maar de partij van Wilders beperkt zich daarbij tot de nieuwkomers in Nederland. Minister Donner wil de lijn echter doortrekken. Volgens hem geldt de beperking van een dubbele nationaliteit ook voor vertrekkers. Op dit moment bestaan hier nog enkele uitzonderingen op, maar daar wil minister Donner dus vanaf.

Nederlanders die in het buitenland gaan wonen en vrijwillig een andere nationaliteit aannemen, zijn volgens hem niet langer Nederlander. Kamerlid Martijn van Dam wil volgende week een motie indienen die Donner oproept om af te zien van zijn voorstel. Van Dam is van mening dat er vaak geen sprake is van vrijwilligheid. Daarnaast willen emigranten hun Nederlanderschap helemaal niet opgeven. De petitie die in het leven werd geroepen voor het behoud van het dubbel paspoort is al door meer dan dertien duizend Nederlanders in het buitenland ondertekend.

Lees ook:Wereldomroep bespreekt dubbel paspoort in Expat On Air uitzending
Lees ook:Donner wil dubbele nationaliteit Nederlanders in buitenland afschaffen
Lees ook:D66 maakt zich hard voor dubbel paspoort expats
Lees ook:Expats beginnen politieke partij
Lees ook:Gezocht: Nederlanders onder de Spaanse zon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.