Nederland rijkste EU burgers

Nederlanders zijn de rijkste burgers van de Europese Unie. Dat blijkt uit onderzoek van Eurostat, het Europese statistiekbureau. Volgens de statistieken verdiend de Nederlander gemiddeld 30 procent meer dan in andere EU landen wordt verdiend. Alleen de Luxemburgers zijn rijker, maar gezien de vele belastingvoordelen van het land, is Luxemburg geen goede maatstaf.

Andere regio’s waar goed verdient wordt zijn Zuid-Duitsland, Zuid-Engeland, Noord-Italië, België, Oostenrijk, Ierland en Scandinavië. Ook de grote Europese steden Madrid, Parijs en Praag verdienen goed.

Of Nederlanders in Spanje ook zo goed verdienen is nog maar de vraag. Een gemiddeld Spaans inkomen is immers een stuk lager dan hetzelfde inkomen in Nederland.

Lees ook:Spaans loon helft van Nederlands salaris
Lees ook:Hoogopgeleid: dubbelloon in Nederland of Spaanse mileurista
Lees ook:Weinig Spanjaarden spreken vreemde taal
Lees ook:Spanje beste voetballand
Lees ook:Zuid-Europese studenten zoeken heil in Nederland

Eén reactie op “Nederland rijkste EU burgers

  1. Ron

    Een zogenaamd hoog bruto salaris is nog geen vetpot met al die premies, belastingen en andere lasten. Hoeveel Nederlanders bezitten een afgelost huis en een afbetaalde auto’s? Hoe liggen die verhoudingen in Spanje? Dat, en de “purchasing power parity” dient in aanmerking genomen te worden. Dan komt het beeld vermoedelijk toch anders te liggen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.