Spaans loon helft van Nederlands salaris

De lonen in Spanje liggen een stuk lager dan in Nederland of Groot-Brittannië. Gemiddeld verdienen de Spanjaarden de helft van de Nederlandse en Britse lonen.

Dat blijkt uit een studie van uitzendorganisatie Adecco. De Spaanse lonen zijn gemiddeld genomen 20 procent lager dat het Europese gemiddelde. In het rapport, dat werd samengesteld met behulp van cijfers van het Europese Bureau voor de Statistiek, Eurstat, staat dat het gemiddelde jaarsalaris in Spanje in 2008 21.500 euro bedroeg. Ook blijkt dat de beste Europese salarissen te verdienen zijn in Groot-Brittannië, gemiddeld 46.058 euro op jaarbasis. In Nederland is het gemiddelde loon 42.720 euro en in Duitsland 40.914 euro per jaar. De laagste lonen worden betaald in Hongarije, Roemenië en Bulgarije waar ze gemiddeld tussen de 2.500 en 10.000 euro per jaar verdienen.

Lees ook:Hoogopgeleid: dubbelloon in Nederland of Spaanse mileurista
Lees ook:Duizend euro per maand
Lees ook:Spaans salaris afgestudeerden slechts 762 euro
Lees ook:Nederland rijkste EU burgers
Lees ook:Boodschappen het goedkoopst in Murcia

2 reacties op “Spaans loon helft van Nederlands salaris

  1. coen

    Je moet je daarbij wel realiseren, dat je in Nederland veel meer belasting betaald. In de praktijk is het verschil dus niet zo groot als het lijkt…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ron

    Dik 42K als gemiddeld salaris? Zou mij verbazen. Menigeen met een HBO opleiding plus 5-10 jaar ervaring moet het met heel wat minder doen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.