Zuid-Europese studenten zoeken heil in Nederland

Steeds meer studenten uit Zuid-Europa kiezen ervoor hun studie in Nederland voort te zetten. In landen als Spanje, Portugal, Italië en Griekenland, waar de economische crisis flink heeft toegeslagen en de jeugdwerkloosheid groot is, zoeken de jongeren hun toekomst liever buiten hun woonland.

In vergelijking met 2011 nam het aantal universiteitsaanmeldingen uit deze landen met 150% toe. Dat blijkt uit een onderzoek van het Europees Studiekeuzeplatform Studyportal. Spanje staat met een jeugdwerkloosheidpercentage van 51,5% op de 2e plaats wat aanmeldingen betreft met 156% toenamen. Studyportals verwacht in het studiejaar 2012-2013 duizenden nieuwe Zuid-Europese studenten in de Nederlandse collegezalen.

Lees ook:Kerstinkopen: ook dieven slaan hun slag
Lees ook:Nederland rijkste EU burgers
Lees ook:Nederlandse topkoks maken indruk in Madrid
Lees ook:Onroerendgoedmarkt Zuid-Spanje trekt aan
Lees ook:Spanje favoriet bij Erasmusstudenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.