Helft Spaanse jongeren pessimistisch over toekomst

Bijna de helft van de Spaanse jongeren tussen de 15 en 24 jaar ziet haar toekomst met pessimisme tegemoet. Dat blijkt uit het sociologisch onderzoeksrapport “Spaanse Jongeren 2010” dat de uitgeverij Fundación SM vandaag voor de achtste opeenvolgende keer presenteerde in Madrid.

In het rapport staat vermeldt hoe jongeren denken over waarden, sociale en politieke integratie, familie, religie, vrije tijd, consumptie, mediagebruik en immigratie. Volgens de auteurs is dit de eerste generatie die denkt minder goed af te zijn dan hun ouders.

Ze hebben weinig vertrouwen in hun toekomst, maken zich minder druk om de natuur, maar des te meer over de weinige sociale interactie in de samenleving. Zelf doen ze er nauwelijks aan mee. Familie, gezondheid, vrienden en bekenden. Dat is het meest belangrijk voor deze jongeren. Politiek interesseert hen niet en vertrouwen in instituties hebben ze nauwelijks. Uitgaan, winkelen, computeren, sociale media en hun mobiel. Dat vinden ze belangrijk. Ook vinden de Spaanse jongeren dat de immigranten zich moeten aanpassen aan de Spaanse samenleving.

De belangrijkste problemen voor immigranten jongeren in Spanje zijn de jeugdwerkloosheid, het rascisme, jeugdcriminaliteit, de slechte arbeidsomstandigheden en het ontbreken van een toekomstperspectief.

Lees ook:Hoogopgeleide Spaanse mannen meeste kans op baan
Lees ook:Vertrouwen in Spaanse regering neemt af
Lees ook:Spaanse consumenten hebben er meer vertrouwen in
Lees ook:Werkloosheid werkt vreemdelingenhaat in de hand
Lees ook:Spanje koplopers in gebruik van gebruik sociale media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.