Vertrouwen in Spaanse regering neemt af

Zapatero en RajoyDe Spaanse bevolking heeft steeds minder vertrouwen in het beleid van premier José Luis Rodríguez Zapatero. Zes op de tien Spanjaarden vindt dat het tijd is voor veranderingen binnen de regering.

Dat blijkt uit een enquête die werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Metroscopia in opdracht van dagblad El País. In totaal 86 procent van de bevolking geeft aan niet of nauwelijks vertrouwen te hebben in Zapatero, volgens 84 procent improviseert hij maar wat en 76 procent is het niet eens met zijn beleid.

Ook binnen zijn eigen achterban is zijn populariteit gedaald. Uit het onderzoek blijkt dat 70 procent van de socialistische stemmers geen vertrouwen meer in hem heeft. 57 procent van de socialistische stemmers keurt zijn beleid af.

Onder de Spaanse bevolking groeit het gevoel dat Zapatero verplicht is om de verantwoordelijkheid voor de strijd tegen de crisis in het land op zich te nemen, maar dat hij daarvoor een andere regering nodig heeft. De roep om veranderingen op sleutelposities wordt groter. Bijna zes op de tien ondervraagden, 58 procent, is van mening dat deze veranderingen direct zouden moeten worden doorgevoerd.

Lees ook:Populariteit Zapatero daalt door bezuinigingsmaatregelen
Lees ook:60 procent Spanjaarden voor euthanasie
Lees ook:Spaanse consumenten hebben er meer vertrouwen in
Lees ook:EU tevreden over Zapatero´s nieuwe aanpak
Lees ook:Socialisten houden van brunettes, conservatieven van blond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.