Boodschappen het goedkoopst in Murcia

Carrefour weekmenuBoodschappen doen is het goedkoopst in de regio Murcia. Dat blijkt uit een onderzoek van de Spaanse consumentenbond. Wie in Murcia zijn winkelwagentje vollaadt bij de goedkoopste supermarkten, bespaart op jaarbasis bijna tweeduizend euro.

De goedkoopste winkel in de regio blijkt de Alcampo in het winkelcentrum Thader. Wie hier zijn boodschappen doet bespaart per jaar 1.868, 43 euro, zo blijkt uit het onderzoek. In de rest van Spanje kunnen klanten die hun boodschappen bij de goedkope ketens doen per jaar gemiddeld 1.130,55 euro besparen, een stuk lager dan het bedrag dat Murcianen kunnen uitsparen. De tweede goedkoopste supermarkt in de deelstaat is de carrefour van Atalayas en daarna volgt de supermarkt Ros, gevestigd in de stad Murcia. In Murcia liggen met name de prijzen voor drogisterijproducten, vleeswaren, vis en voorverpakte artikelen lager dan elders in het land.
Bewoners van de Canarische Eilanden, Baskenland, Navarra en Madrid zijn het duurst uit voor hun boodschappen. Andere goedkope regio’s zijn Galicië, Kastilië-León, La Rioja en Kastilië-La Mancha.
De boodschappen werden het afgelopen jaar voor het eerst in 21 jaar goedkoper. De gemiddelde prijs in supermarkten daalde met 3,6 procent.

Lees ook:Goedkoopste supermarkt van Spanje
Lees ook:Goedkope Spaanse stedentripbestemmingen
Lees ook:Het land van bars, cafés en restaurants
Lees ook:Spaans loon helft van Nederlands salaris
Lees ook:Supermarkten gaan lowcost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.