Air Comet legt het loodje

De Spaanse luchtvaartmaatschappij Air Comet moet op bevel van een Londense rechtbank alle activiteiten stopzetten. Dat werd afgelopen week bekendgemaakt door de Spaanse minister van Transport José Blanco Lopez.

De Spaanse media meldden dat de rechter beslag heeft laten leggen op de volledige vloot van de vliegmaatschappij, omdat Air Comet een bankkrediet niet kon terugbetalen. De vliegmaatschappij had een bedrag van 17 miljoen euro geleend bij de Duitse bank Nord Bank. Het bedrijf werd afgelopen maandag insolvent verklaard, nadat Nord Bank een gerechtelijke procedure was begonnen om het geld terug te vorderen. Het Spaanse ministerie van Tranport heeft de vliegvergunning van Air Comet ingetrokken. Bovendien hebben de autoriteiten een onderzoek naar het bedrijf ingesteld, dat mogelijk kan leiden tot een boete van 4,5 miljoen euro vanwege het niet nakomen van verplichtingen tegenover passagiers.

Het faillissement van Air Comet heeft gevolgen voor de 640 werknemers, die overigens al maanden niet zijn uitbetaald. Daarnaast wordt er gesproken van ongeveer zevenduizend gedupeerde passagiers, die rond de kerstdagen hadden moeten vliegen. Reisagentschappen spreken van maar liefst 70.000 gedupeerden in totaal. Onder hen waren ook de spelers van de nationale voetbalelftallen van Ecuador en Peru, die afgelopen week vriendschappelijke wedstrijden in Spanje speelden.

Lees ook:Fusie Iberia en Britisch Airways een feit
Lees ook:Catalaanse overheid redt Spanair
Lees ook:Bankdirecteuren profiteren flink van publieksgeld overheid
Lees ook:Het slechtste bedrijf van Spanje
Lees ook:Knight and Day: morgen verkrijgbaar op DVD en Blu-ray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.