Catalaanse overheid redt Spanair

De Catalaanse overheid heeft door middel van een noodplan de Spaanse luchtvaartmaatschappij Spanair gered van een faillisement. De regionale overheid maakte 20 miljoen euro aan krediet vrij voor de vliegmaatschappij. De Catalaanse overheid bezit Spanair voor 26,7 procent en de Beurs van Barcelona en het Toerisme van Barcelona en Catalonië hebben ook een deel in handen. Spanair is gewaarschuwd dat dit het laatste geld is dat wordt vrijgemaakt en de Catalaanse overheid dringt erop aan dat de vliegmaatschappij de financiën op orde krijgt. Spanair wil niet zeggen hoeveel het verlies in 2010 bedroeg en verwacht wordt dat het bedrijf pas in 2012 weer winst zal maken.

Lees ook:Vliegmaatschappij Spanair failliet
Lees ook:Spanair waarschuwt voor fraude
Lees ook:Catalonie investeert in mode
Lees ook:Weeralarm: hevige wind en sneeuw in Spanje
Lees ook:Dorp eist vrijlating burgemeester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.