Vijftig jaar nippen aan Agua de Valencia

Agua de ValenciaAgua de Valencia, te vertalen als Valenciaans water, is net als een clara sangría of tinto de verano een écht Spaans zomerdrankje, alleen is het wereldwijd een stuk minder bekend. Dat zal ongetwijfeld komen doordat het slechts in uitzonderlijke gevallen buiten Valencia wordt geserveerd, dat is althans mijn ervaring. Agua de Valencia is een cocktail op basis van cava, gemixt met sinaasappelsap en eventueel wodka en gin. Volgens wikipedia werd het in 1959 voor het eerst geserveerd in Café Madrid de Valencia in de stad Valencia. In de jaren zeventig raakte het in zwang bij een groter publiek. De bedenker van het drankje, Constantino Gil, is onlangs overleden.

Lees ook:Bubbels uit Spanje
Lees ook:Freixenet komt met speciale dessertcava
Lees ook:Spaans zomerdrankje: horchata
Lees ook:Freixenet herdenkt Titanic met cava
Lees ook:Europese Grand Prix morgen voor het eerst in Valencia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.