Spaanse overheid op de vingers getikt

De Spaanse overheid ligt onder vuur. Een van de ministers koos in februari een icoon van de heilige maagd Maria uit, om deze te vereren met een gouden medaille. Een actie die niet als spel gezien mag worden en daarom deelt Win2day dit verhaal graag met je. De medaille is voorbehouden aan de politie en wordt ceremonieel uitgereikt aan agenten voor bijzondere verdiensten. Normaal gesproken gaat de medaille naar agenten die zijn omgekomen, bijvoorbeeld door terroristische aanslagen.

Een icoon van de heilige maagd Maria
Nu heeft de minister van binnenlandse zaken, Jorge Fernández Díaz, een afbeelding van de heilige maagd Maria uitgekozen om te vereren. De afbeelding is een icoon, een historisch stuk, wat hierdoor veel waarde draagt. De heilige maagd Maria heeft volgens de Spaanse minister gelijkenissen met het politiecorps. Zij en de bijbehorende community werken nauw samen, vooral tijdens de Semana Santa. Ze vertegenwoordigt verder ook politiewaarden, denk aan toewijding, zorg, solidariteit en opoffering.

De heilige maand voldoet niet aan de eisen
Deze gelijkenissen zijn echter niet voldoende. De medaille is voor mensen van vlees en bloed en aan deze eis voldoet Maria niet. De Spaanse overheid wordt dan ook voor het hof gedaagd door atheïsten en in juni komt deze zaak voor. In Spanje zijn er nog steeds veel banden met de kerk. De Spaanse kerk ontvangt jaarlijks financiering van de staat en ook katholieke scholen ontvangen deze voorkeursbehandeling. Een minister die zijn banden met de kerk op een opvallende manier toont is dus niet vreemd.

Lees ook:Heiligen als broeinest voor Mexicaanse griep
Lees ook:De Maagd van Augustus
Lees ook:De pelgrimstocht tijdens Pinksteren
Lees ook:Se acaban las puentes
Lees ook:Spanje vakantieplanner 2008: Op Bedevaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.