Modemerk Desigual prikt condoom door in reclamespot

Het Catalaanse modemerk Desigual raakte afgelopen weekend in opspraak nadat het naar aanleiding van Moederdag met een reclamespot kwam, waarin een vrouw een condoom doorprikt. De boodschap van de spot? ‘Jij beslist’.

De reclame werd gelanceerd ter gelegenheid van Moederdag, dat in Spanje afgelopen zondag werd gevierd. In de video is te zien hoe een vrouw kleding van het modemerk past met een kussen eronder, op de plek van haar buik. Vervolgens haalt ze het kussen weg en pakt ze een naald om een aantal condooms mee door te prikken.

De reclamespot heeft in heel Spanje voor veel ophef gezorgd en was het gesprek van de dag op social media platforms als Facebook en Twitter. Diverse vrouwenorganisaties riepen het merk op de spot in te trekken, omdat deze een te frivool beeld zou geven van de vrouw in het algemeen en het moederschap.

 

Lees ook:Man voor rechter vanwege doorgeprikte condoom
Lees ook:NEDwork Spain Magazine nr. 3 nu online!
Lees ook:Condoomrel
Lees ook:Transseksuele maagden
Lees ook:Zelfstandige ondernemers in Spanje krijgen recht op uitkering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.