Sint-Jansfeesten in Spanje

Op diverse plekken in Spanje wordt in de nacht van 23 op 24 juni het Sint-Jansfeest Sant Joan gevierd. Sant Joan luidt de zomerperiode in. De lokale bevolking in Catalonië en Valencia verzamelt zich voor de festiviteiten op het strand. Hier vinden grootse vuurwerkspektakels plaats. Op sommige plekken vormen de brandstapels de belangrijkste ingrediënten, vanwege de zuiverende werking die aan het vuur wordt toegeschreven. In de stad Alicante vinden tijdens Sant Joan de zogenoemde Hogueras plaats, de Alicantijnse variant op de Valenciaanse Fallas, de vuurwerkfeesten.

Lees ook:Valencia verlangt naar Fallas
Lees ook:Met een local naar de Valenciaanse Fallas
Lees ook:Deze maand: vuurwerkfeesten in Valencia
Lees ook:Deze week: Fallas in Valencia
Lees ook:Boeken en rozen tijdens Sant Jordi in Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.