Hoge elektriciteitsrekeningen in Spanje

De elektriciteitsrekening gaat per 1 juli opnieuw omhoog. Spanjaarden betalen op dit moment van de hoogste rekeningen in heel Europa. Gemiddeld nam de factuur vijf keer meer toe dan elders binnen de Europese Unie.

Dat stelt de Unie van Consumenten in Spanje (UCE), die een studie liet uitvoeren naar de verschillen. Volgens de bond toont de studie de mislukking van de Spaanse liberalisering van de markt, aldus voorzitter José Ángel Oliván. Hij is van mening dat op basis van de studie kan worden geconcludeerd dat de prijzen zich in Spanje ‘op onredelijke wijze hebben ontwikkeld’.

De bond heeft de elektriciteitsrekeningen in Spanje tussen het eerste semester van 2008 en dezelfde periode in 2009 vergeleken met andere landen. Daaruit blijkt dat Spaanse huishoudens meer dan het Europese gemiddelde van 27 euro betalen. Ook heeft de bond twee huishoudens vergeleken: een éénpersoonshuishouden en een gezin met twee kinderen. Eénpersoonshuishoudens blijken in Spanje op jaarbasis slechts een bedrag tussen de 8 en 21 euro te besparen.

Lees ook:Spaans loon helft van Nederlands salaris
Lees ook:Spanje hoogste werkloosheid van EU
Lees ook:Het goedkoopste huis ter wereld
Lees ook:Spanje vreest voor kosten gezondheidstoerisme
Lees ook:Nieuwsflits: 65.000 euro boete na wanorde FC Barcelona-Espanyol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.