Marokko wil zeggenschap Ceuta en Melilla

Ceuta-MelillaDe Marokkaanse premier Abbas el Fassi dringt er bij Spanje op aan om een gesprek aan te gaan over de toekomst van de Spaanse exclaves Ceuta en Melilla.

De Marokkaanse regering is van mening dat deze beide Spaanse regio’s onderdeel zouden moeten zijn van Marokko. El Fassi spreekt van ‘de bezetting van Ceuta en Melilla’ door Spanje. Tijdens de presentatie van de balans van zijn regeerperiode aan het Marokkaanse parlement zei de premier Spanje om een nieuwe visie op de toekomst te willen vragen, waarin rekening zou worden gehouden met de ‘gemeenschappelijke belangen van beide landen en de nieuwe strategische en geopolitieke realiteit’. El Fassi is van mening dat het niet meer van deze tijd is om Marokko het recht op de gebieden te ontnemen.

Lees ook:Marokko wil status Ceuta en Melilla bespreken
Lees ook:Marokkaanse ambassadeur terug in Spanje
Lees ook:Marokkaanse koning veroordeelt bezoek Spaans koningspaar
Lees ook:Marokko boos over bezoek Spaans koningspaar
Lees ook:Koningspaar ondanks protest op bezoek in Ceuta

Eén reactie op “Marokko wil zeggenschap Ceuta en Melilla

  1. anwar

    hoe je het wilt noemen of zeggen een ding staat vast dat is marokkaans grondgebied dat is bezet door spanje tijdens de oorlog. dit is een goed begin want wij marokkanen staan vierkant achter onze koning. spanje mag blij zijn dat de mensen uit de rif hier niet mee gaan bemoeien.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.