Marokko wil status Ceuta en Melilla bespreken

Marokko maakt serieus werk van de gebieden Ceuta en Melilla. Het land wil de status van de Spaanse enclaves met Spanje bespreken. Dat heeft het Marokkaanse parlement bekendgemaakt. De oproep tot een dialoog over de toekomst van de gebieden in Noord-Afrika komt tegelijk met het bezoek van het Spaanse koningspaar aan Ceuta en Melilla. Marokko ervaart het bezoek als een provocatie, omdat de enclaves als bezet gebied worden beschouwd. De gebieden behoren als zo'n vijfhonderd jaar tot Spaans grondgebied. Koning Juan Carlos en zijn echtgenote bezochten Ceuta en Melilla eenmaal eerder in de jaren zeventig, toen Franco nog aan de macht was in Spanje.

Lees ook:Marokkaanse koning veroordeelt bezoek Spaans koningspaar
Lees ook:Koningspaar ondanks protest op bezoek in Ceuta
Lees ook:Marokko boos over bezoek Spaans koningspaar
Lees ook:Marokkanen demonstreren bij Spaanse ambassade
Lees ook:Relatie met Marokko weer op de rails

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.