Marokkaanse koning veroordeelt bezoek Spaans koningspaar

De Marokkaanse koning Mohammed VI heeft het bezoek van het Spaanse koningspaar aan de enclaves Ceuta en Melilla van gisteren en eergisteren in een officieel persbericht veroordeeld. Hij verklaarde dat het bezoek niet in de lijn ligt van akkoord dat de beide landen tekenden in 1991 inzake wederzijds respect en samenwerking. Tevens gaf de koning van Marokko aan dat hij het bezoek als een reële bedreiging voor de toekomstige verhoudingen tussen de beide landen beschouwt. Koning Juan Carlos verklaarde gisteren in Melilla dat hij van mening is dat hij de tijd rijp achtte voor een officieel bezoek aan de enclaves. Ceuta en Melilla behoren al zo'n vijfhonderd jaar tot Spaans grondgebied. Marokko beschouwt de enclaves als bezette gebieden.

Lees ook:Marokko wil status Ceuta en Melilla bespreken
Lees ook:Marokko boos over bezoek Spaans koningspaar
Lees ook:Koningsberisping gesprek van de dag
Lees ook:Marokkanen demonstreren bij Spaanse ambassade
Lees ook:Marokkaanse ambassadeur terug in Spanje

Eén reactie op “Marokkaanse koning veroordeelt bezoek Spaans koningspaar

  1. Ab kameel

    Het is tijd om Ceuta en Melilla terug te geven aan Marokko. En het is tijd dat Marokko ogen opent en ervoor zorgt dat we economisch goed doen. Het begint leerplicht in te voeren en opleidingen beschikbaar stelt. Daarnaast de gemid. loon omhoog zodat mensen een leven kunnen bekostigen.

    Ab

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.