Senaat stemt voor nieuwe wet toeristische gemeenten

benidormBenidorm is een stap dichterbij de erkenning als toeristische gemeente. Afgelopen week stemde de Spaanse Senaat voor het voorstel tot wetswijziging van de Partido Popular.

PP-afgevaardigde Agustín Almodóbar uit Benidorm is de meest fervente verdediger van de wetwijziging. Hij is van mening dat de criteria op basis waarvan bepaald wordt of gemeenten kunnen worden bestempeld als ‘toeristische gemeente’ en dus recht hebben op extra voordelen en subsidie, moeten worden aangepast. Op dit moment geldt dat alleen gemeenten in aanmerking komen met meer dan 20.000 inwoners. De helft van de woningen die in de plaatsen staan, moeten bovendien vakantiewoningen zijn of tweede huizen.

Op basis van dit laatste criterium komt Benidorm, volgens sommigen Spanje’s meest massatoeristische stad, niet in aanmerking voor het predikaat ‘toeristische gemeente’. Daarom vindt de Partido Popular dat er ook rekening moet worden gehouden met de hoeveeldheid hotelovernachtigen of het aantal bedden dat in de stad te vinden is voor toeristische doeleinden.

Almodóbar vindt het getuigen van ‘onrechtvaardigheid in de eerste graad’ dat gemeenten als Marbella, Roquetas de Mar, Lloret de Mar en San Bartolomé de Tirajana net als Benidorm buiten deze wet vallen. Hij beargumenteerde dat Benidorm ‘de belangrijkste Europese toeristenstad is met 10,5 miljoen overnachtingen alleen al in hotels’.

Lees ook:Benidorm niet blij met ‘goedkoop’ imago
Lees ook:Benidorm gaat in gesprek met toeristen
Lees ook:Verkoop nieuwe woningen daalt tot 80 procent
Lees ook:Komt dat proeven…in Benidorm
Lees ook:Vakantiebeurs in Valencia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.