Benidorm niet blij met ‘goedkoop’ imago

Een compilatie van Comando Actualidad, ‘De Bermuda-driehoek’

Het gemeentebestuur van Benidorm toonde zich afgelopen week uiterst ongelukkig met de manier waarop de stad werd afgeschilderd in het televisieprogramma Comando Actualidad op de Spaanse zender TVE1.

In dit zomerprogramma gaan reporters gewapend met camera’s langs verschillende toeristische bestemmingen om een beeld te geven van de sfeer ter plekke. Afgelopen week waren Benidorm, Marbella en Ibiza aan de beurt. Tijdens de uitzending was te zien hoe dronken toeristen door de straten van Benidorm liepen en hoe sommige stelletjes seks hadden op het strand van de stad.

Het gemeentebestuur is niet blij met de opnamen en vindt dat de stad onterecht als ‘goedkope’ toeristische bestemming wordt afgeschilderd. Het programma zou er niet genoeg rekening mee hebben gehouden dat Benidorm één van de belangrijkste Spaanse toeristische bestemmingen is met een enorm aanbod voor toeristen. Bedrijven en ondernemingen in de sector zijn voor het programma niet gevraagd om medewerking en dat betreurt de gemeente.

Het gemeentebestuur en de toeristische ondernemingen in de stad hebben de directeur van RTVE, Luis Fernández, en de programmamakers bevraagd om Benidorm te bezoeken en met eigen ogen te zien wat de kwaliteit van het toerisme in de stad is. Ook dringen zij aan op een rectificatie en eisen zij dat het programma, of tenminste het deel dat over Benidorm gaat, niet nogmaals zal worden uitgezonden op de Spaanse of internationale televisie.

Het programma Comando Actualidad droeg afgelopen week de titel ‘De Bermuda-driehoek’, zoals Benidorm, Marbella en Ibiza vanwege het toerisme gedurende de zomermaanden door de programmamakers genoemd werden. De aflevering had met bijna 2,8 miljoen kijkers twintig procent marktaandeel, een goede score.

De redactie heeft laten weten dat een cameraploeg de straat op is gegaan en heeft gefilmd wat zij tegenkwamen.

Lees ook:Benidorm gaat in gesprek met toeristen
Lees ook:Benidorm: tweede stad voor wolkenkrabbers
Lees ook:Benidorm niet blij met Benidorm Bastards
Lees ook:Skyline Benidorm op Werelderfgoedlijst?
Lees ook:Senaat stemt voor nieuwe wet toeristische gemeenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.