Toeristen komen naar Benidorm voor zon, zee en strand. En in de zomermaanden voor het uitgaansleven. Maar ooit gehoord dat iemand Benidorm bezoekt vanwege de culinaire tradities in de stad? Het waren toch juist de Hollandse snackbars, Duitse bratwurst en Engelse pubs die goede zaken deden in de massatoeristische badplaats? Daar moet volgens de gemeente dus verandering in komen. Benidorm is van plan zichzelf voortaan ook als gastronomisch paradijsje te presenteren. Van 19 tot en met 25 april vinden in de stad de culinaire dagen ‘Cocina Mediterránea, Huerta y Mar’ plaats, waar foodlovers alvast een voorproefjes kunnen nemen van het aanbod in de stad. Je ziet, toeristische gemeenten doen er op dit moment alles aan om het hoofd boven water te houden en laten geen mogelijkheid liggen. En wie weet is die ‘Benidormse keuken’ inderdaad wel om je vingers bij af te likken.
Lees ook:Senaat stemt voor nieuwe wet toeristische gemeenten
Lees ook:Benidorm gaat in gesprek met toeristen
Lees ook:Benidorm niet blij met ‘goedkoop’ imago
Lees ook:Benidorm krijgt muziekhotel
Lees ook:Benidorm zoekt strandnummer
Benidorm is juist ook bekend om zijn heerlijke tapasbars uit Noord Spanje.
Inderdaad, vergeet ook niet de turron (nougat) en je kan er in de duurdere zaken overheerlijke paëlla eten! Streekgerechten genoeg!